Data: 2002-10-03 03:00:20
Temat: Re: Jak zemlec orzechy wloskie?
Od: b...@i...com.pl (Barbara Czaplicka)
Pokaż wszystkie nagłówki
From: "Lilla" <l...@f...krasnik.pl>
Pozostaje Ci jedynie drobno pokroic orzechy nozem, tak drobno
jak tylko potrafisz.
Na pewno beda grubsze kawalki orzechow (to nieuniknione),
ale i tak mozna ich uzyc do ciasta. Przeciez sa dobre w ciescie
po upieczeniu nawet w wiekszych kawalkach :)
>>>>>>>>>
Lilla, pod warunkiem, ze zmielone orzeczhy nie sa bezposrednim skladnikiem ciasta.
Ale wlasnie przyszlo mi cos do glowy:
mozna te orzechy sprobowac utluc w plaskim naczyniu tluczkiem do miesa ; oczywiscie z
odpowiednim wycziuciem, coby
miazga nie powstala. Nalezy pamietac, ze orzechy sa oleiste!
Barbara
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|