Data: 2007-10-15 15:13:02
Temat: Re: Jak zrobic bigos
Od: "Dominik Jan Domin" <d...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
news:wlalos-51E235.22355612102007@news.gazeta.pl...
> In article <fenlic$9cc$1@news.onet.pl>,
> "Dominik Jan Domin" <d...@g...com> wrote:
>
>
>> >> >> 1. Bigos to mięso z kapustą. Nie na odwrót. Bigos to nie las, nie
>> >> >> masz
>> >> >> polowac w nim na kawałek mięsa.
>> >> >>
>> >> >> 2. Bigos to drugie danie, nie zupa.
>> >> >>
>> >> >> 3. Bigos gotuje się kilka dni, z przerwami. Kolor ciemny, nie
>> >> >> jasny. I
>> >> >> ciemny od powolnego duszenia, nie dodaje się pomidorów, maki itepe.
>> >> >>
>> >> >> 4. Kapusta kiszona to mus, możesz zrobić z mieszanki świeżej i
>> >> >> kiszonej.
>> >> >
>> >> > A skąd wziąłeś takie bigosowe kanony?
>> >>
>> >> Z życia i doświadczenia. Mojej Mamy i mojego. I być może innych osób
>> >> też.
>> >
>> > Wybacz`, że nie uznam Ciebie i Twojej Mamy za autorytet.
>>
>> Nikt Ci nie każe i wcale do tego nie aspirowałem.
>
> Niemniej powyżej wyrażasz się bardzo autorytatywnie.
Jedno z drugim nie ma nic wspólnego.
Wyrażam się jak osoba świadoma swych racji.
Ale zyjemy w wolnym kraju, mozesz sobie uważać za autorytet kogo chcesz,
nawet Kaczora Donalda.
DJD
|