Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!wlalos
From: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jak zrobić normalne Leczo?
Date: Mon, 19 Sep 2005 09:30:33 +0200
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 48
Message-ID: <w...@n...gazeta.pl>
References: <2...@n...onet.pl> <df0pbe$c8g$1@news.onet.pl>
<df0ruu$4ta$1@atlantis.news.tpi.pl>
<w...@n...gazeta.pl> <dgk4v5$bms$1@news.onet.pl>
<w...@n...gazeta.pl> <dglk2j$siu$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: 80.72.35.5
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1127115034 1012 80.72.35.5 (19 Sep 2005 07:30:34 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 19 Sep 2005 07:30:34 +0000 (UTC)
X-User: wlalos
User-Agent: MT-NewsWatcher/3.4 (PPC Mac OS X)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:248180
Ukryj nagłówki
In article <dglk2j$siu$1@news.onet.pl>,
"Topino" <t...@p...onet.pl> wrote:
> Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:wlalos-81BE80.21391318092005@news.gazeta.pl...
> > In article <dgk4v5$bms$1@news.onet.pl>,
> > "Anielka" <a...@p...onet.pl> wrote:
> >
> > > Moje leczo : 50 dkg mięsa łopatki chudej -smażę -następnie paprykę
> > > różnokolorową w zaleznosci od tego jaką się ma wyczyścić pokroić w
> > > paseczki, pół kg pomidorów bez skórki pokroić , trzy cebule pokroić w
> > > talarki wszystko razem połączyć podlać wodą i podgotować, osobno smażę
> > > kiełbaskę bez smalcu najlepsza kurpiowska , bo chuda . Po usmażeniu
> mięsa i
> > > kiełbaski oraz po ugotowaniu papryki ,cebuli i pomidorów wszystkie
> składniki
> > > łaczę , dodaję przecieru pomidorowego ze trzy łyżeczki o ile trzeba
> dolewam
> > > wody ,dodaję pieprzu cajen, papryki słodkiej , maggi w zależności od
> tego
> > > jakie przyprawy ktoś lubi i zaklepuję mąką. Podaję ze spaghetti. Można
> bez
> > > mięsa tylko z kiełbaską , ale z mięsem jest lepsze . SMACZNEGO.
> > > Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
> >
> > Czemu nazywasz to leczo?
> >
> > Władysław
>
> Czemu się czepiasz? Przecież napisała "moje leczo" a nie oryginalne..
Ale dlaczego w ogóle nazywać to leczo?
> Poza tym jak sobie pomyśle,że niektórzy piszą o parówkach w leczo to aż mnie
> ciarki przechodzą....brr...
Rozmaite iełbasy i kiełbaski są akurat typowym, tradycyjnym dodatkiem
(nie _składnikiem_ ) do leczo.
> Jak na mój gust -przepis brzmi bardzo smacznie :)
A to się zgadza.
> Ja spróbuję
Powodzenia.
Władysław
|