Data: 2005-09-19 07:30:33
Temat: Re: Jak zrobić normalne Leczo?
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <dglk2j$siu$1@news.onet.pl>,
"Topino" <t...@p...onet.pl> wrote:
> Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:wlalos-81BE80.21391318092005@news.gazeta.pl...
> > In article <dgk4v5$bms$1@news.onet.pl>,
> > "Anielka" <a...@p...onet.pl> wrote:
> >
> > > Moje leczo : 50 dkg mięsa łopatki chudej -smażę -następnie paprykę
> > > różnokolorową w zaleznosci od tego jaką się ma wyczyścić pokroić w
> > > paseczki, pół kg pomidorów bez skórki pokroić , trzy cebule pokroić w
> > > talarki wszystko razem połączyć podlać wodą i podgotować, osobno smażę
> > > kiełbaskę bez smalcu najlepsza kurpiowska , bo chuda . Po usmażeniu
> mięsa i
> > > kiełbaski oraz po ugotowaniu papryki ,cebuli i pomidorów wszystkie
> składniki
> > > łaczę , dodaję przecieru pomidorowego ze trzy łyżeczki o ile trzeba
> dolewam
> > > wody ,dodaję pieprzu cajen, papryki słodkiej , maggi w zależności od
> tego
> > > jakie przyprawy ktoś lubi i zaklepuję mąką. Podaję ze spaghetti. Można
> bez
> > > mięsa tylko z kiełbaską , ale z mięsem jest lepsze . SMACZNEGO.
> > > Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
> >
> > Czemu nazywasz to leczo?
> >
> > Władysław
>
> Czemu się czepiasz? Przecież napisała "moje leczo" a nie oryginalne..
Ale dlaczego w ogóle nazywać to leczo?
> Poza tym jak sobie pomyśle,że niektórzy piszą o parówkach w leczo to aż mnie
> ciarki przechodzą....brr...
Rozmaite iełbasy i kiełbaski są akurat typowym, tradycyjnym dodatkiem
(nie _składnikiem_ ) do leczo.
> Jak na mój gust -przepis brzmi bardzo smacznie :)
A to się zgadza.
> Ja spróbuję
Powodzenia.
Władysław
|