Data: 2012-05-01 14:37:31
Temat: Re: Jaka patelnia nierdzewna
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 28 Kwi, 23:13, KRZYZAK <k...@k...pl> wrote:
> Dnia Sat, 28 Apr 2012 13:47:37 -0700 (PDT), Ikselka napisał(a):
>
> > To, czy będzie przywierać, zależy tylko od umiejętności, nie od
> > patelni :-)
>
> No to moze podziel sie wiedza, przeciez do tego ta grupa jest.
> Najlepiej jakis film instruktarzowy:)
> Mi na nierdzewce po smazeniu jajecznicy zostawala warstwa jajka, albo
> przyklejala sie panierka z ryby.
Trudno będzie się podzielić wiedzą, ponieważ tutaj nie wiedza, a
jedynie praktyka odgrywa główną rolę. Powiem tylko, że kluczową sprawą
jest grubość dna patelni, stan nagrzania patelni i tłuszczu, nawet
ilość tłuszczu - i możesz uchwycić właściwy moment na wrzucenie jajek
czy mięsa itp.
Moment i sposób mieszania też jest ważny. Nawet temperatura wrzucanego
na patelnię produktu.
Po pewnym czasie ma się już wyczucie, po prostu. Trzeba próbować, bo
jak powiedziałam warunki i parametry są różne.
|