Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.inte
rnetia.pl!not-for-mail
From: Anai <a...@a...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jaką patelnię lupić?
Date: Sun, 15 Feb 2015 23:43:40 +0100
Organization: Netia S.A.
Lines: 36
Message-ID: <mbr8o9$65d$1@mx1.internetia.pl>
References: <54df6b80$0$2186$65785112@news.neostrada.pl>
<54df94f4$0$2194$65785112@news.neostrada.pl>
<mbpmtg$agv$1@usenet.news.interia.pl>
<54e08a52$0$24204$65785112@news.neostrada.pl>
<6enu6b2o0jl9$.1auemshlidevf$.dlg@40tude.net>
<54e092d2$0$2207$65785112@news.neostrada.pl>
NNTP-Posting-Host: dynamic-78-8-239-89.ssp.dialog.net.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: mx1.internetia.pl 1424041545 6317 78.8.239.89 (15 Feb 2015 23:05:45 GMT)
X-Complaints-To: a...@i...pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 15 Feb 2015 23:05:45 +0000 (UTC)
In-Reply-To: <54e092d2$0$2207$65785112@news.neostrada.pl>
X-Tech-Contact: u...@i...pl
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:31.0) Gecko/20100101
Thunderbird/31.4.0
X-Server-Info: http://www.internetia.pl/
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:361365
Ukryj nagłówki
W dniu 15.02.2015 o 13:36, Trybun pisze:
> W dniu 2015-02-15 o 13:06, XL pisze:
>>
>>> Tak każdą, pod warunkiem że nie są to kolejne porcje mrożonego fileta z
>>> mintaja., już przy smażeniu drugiej ryba nie daje się oderwać od dna.
>>> Podobnie, choć w trochę mniejszym stopniu źle smaży się filety z
>>> mrożonego dorsza.
>> A rozmrażasz przed smażeniem? - bo jeśli nie,no to masz odpowiedź.
>
> Tak, i na dodatek długo osuszam, a mimo to tak to smażenie zniechęca że
> choć w smaku takie fileciki są bardzo dobre to już przestałem je kupować.
Filet z mintaja (mrożony) w smaku jest cokolwiek średni, a po
rozmrożeniu nie dość, że smaku niewiele, to jeszcze i fileta :D
... albo na odwrót - nieważne.
Problem z przywieraniem też miewam i tak naprawdę trudno mi wyczuć czym
spowodowany, bo:
- nierozmrożony - przywiera prawie zawsze.
- rozmrożony, osuszony (i rzecz jasna w panierce) + rzucony na dobrze
rozgrzany tłuszcz też czasem przywiera -_-;
... a tak w ogóle w temacie mrożonych ryb polecam polędwicę z dorsza (w
tesko czasem jest) - najlepsza mrożona ryba jaka do tej pory jadłam, o
dziwo nawet świeży (czyt. "nie mrożony", a nie "wczoraj złowiony") dorsz
aż tak bardzo mi nie smakuje ;)
--
Pozdrówki
Anai
*** MóJ SŁitAśNy TofFanY BloGasEk: http://kuchniaanai.blogspot.com/ ***
~*~ Moje słit focie: http://infobot.pl/r/26aE *
http://annamagdalenape.deviantart.com/gallery/ ~*~
*** moje aukcje: http://tiny.pl/qjgtx ***
"Jesteśmy tylko szczególnie zaawansowaną w rozwoju odmianą małp na
niezbyt ważnej planecie, krążącej wokół całkiem przeciętnego Słońca. (S.
Hawking)
|