Data: 2015-02-15 23:43:40
Temat: Re: Jaką patelnię lupić?
Od: Anai <a...@a...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 15.02.2015 o 13:36, Trybun pisze:
> W dniu 2015-02-15 o 13:06, XL pisze:
>>
>>> Tak każdą, pod warunkiem że nie są to kolejne porcje mrożonego fileta z
>>> mintaja., już przy smażeniu drugiej ryba nie daje się oderwać od dna.
>>> Podobnie, choć w trochę mniejszym stopniu źle smaży się filety z
>>> mrożonego dorsza.
>> A rozmrażasz przed smażeniem? - bo jeśli nie,no to masz odpowiedź.
>
> Tak, i na dodatek długo osuszam, a mimo to tak to smażenie zniechęca że
> choć w smaku takie fileciki są bardzo dobre to już przestałem je kupować.
Filet z mintaja (mrożony) w smaku jest cokolwiek średni, a po
rozmrożeniu nie dość, że smaku niewiele, to jeszcze i fileta :D
... albo na odwrót - nieważne.
Problem z przywieraniem też miewam i tak naprawdę trudno mi wyczuć czym
spowodowany, bo:
- nierozmrożony - przywiera prawie zawsze.
- rozmrożony, osuszony (i rzecz jasna w panierce) + rzucony na dobrze
rozgrzany tłuszcz też czasem przywiera -_-;
... a tak w ogóle w temacie mrożonych ryb polecam polędwicę z dorsza (w
tesko czasem jest) - najlepsza mrożona ryba jaka do tej pory jadłam, o
dziwo nawet świeży (czyt. "nie mrożony", a nie "wczoraj złowiony") dorsz
aż tak bardzo mi nie smakuje ;)
--
Pozdrówki
Anai
*** MóJ SŁitAśNy TofFanY BloGasEk: http://kuchniaanai.blogspot.com/ ***
~*~ Moje słit focie: http://infobot.pl/r/26aE *
http://annamagdalenape.deviantart.com/gallery/ ~*~
*** moje aukcje: http://tiny.pl/qjgtx ***
"Jesteśmy tylko szczególnie zaawansowaną w rozwoju odmianą małp na
niezbyt ważnej planecie, krążącej wokół całkiem przeciętnego Słońca. (S.
Hawking)
|