Data: 2010-10-18 10:52:30
Temat: Re: Jaki młynek do pieprzu/soli?
Od: "Panslavista" <p...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Aicha" <b...@t...ja> wrote in message
news:i9h83q$fb7$1@news.onet.pl...
>W dniu 2010-10-18 11:41, Panslavista pisze:
>
>> Kup sobie maszynkę do mięsa typ 986 Zelmera ze wszystkimi opcjami. Jest
>> tam
>> i młynek do mielenia wszystkiego co spożywcze, miele także kawę i pieprz.
>> A na co ci młynek do soli? Sprzedawana jest sół miałka i to ta warzona
>> jak i
>> kamienna.
>
> Ajtam, ajtam. W każdym filmie i programie kulinarnym teraz stawiają na
> stole młynek do soli i pieprzu. Im większy tym lepszy. No i ponoć mielona
> ma lepszy smak ;)))
>
>> Kamienna ma jeszcze tę zaletę , że nie zawiera dioksyn w
>> porównaniu z sola morską.
>
> Dzięki za potwierdzenie moich intuicji - kupuję tylko kamienną, z Kłodawy.
>
> --
> Pozdrawiam - Aicha
Tylko takiej używam - do wszystkiego. Pieprzu nie muszę dużo mleć, jest
prawie stale świeży...
|