Data: 2004-10-26 12:29:08
Temat: Re: Jaki sos do golabkow?
Od: "gdaMa" <s...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Jelcyn" <m...@p...fm> napisał w wiadomości
news:clled5$cv1$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Moze cos nietypowego bo pomidorowy mi sie przejadl... Jakies propozycje?
W Szwecji gołąbki sie zapieka w piekarniku i podaje z brunsas (sosem
brazowym), borówkami i ziemniakami.
Brunsas
1 łyżka margaryny
3 łyżki mąki
4 dl bulionu (ok 2 niepełnych szkl.)
sól, pieprz, soja
1 łyżeczka konc. pomidorowego
roztopić margarynę, posypać mąka i dokładnie wymieszać
dodać bulion i przyprawy do smaku, zagotować
jeżeli sos jest zbyt rzadki dodać trochę mąki
--
Pozdrawiam,
gdaMa (Magda),
adres nadawczy to spampułapka...
odbieram z mmmki(małpa)wp(kropka)pl
|