Data: 2010-03-09 10:21:46
Temat: Re: Jaki szybkowar? - pierwsze podsumowanie
Od: Kresowiec <i...@t...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Piotrek schrieb:
>
> zdecydowanie system duet, mialem podobny problem i teraz zaluje ze nie
> wybralem opcji duet
>
Posluchalem i wzialem duet. Jestem zachwycony. Kiedy w duzym garnku
dusilem kapuste, to w malym obsmazalem ostro sztuki miesa. (Oczywiscie
tez na duzej patelni, bo moj bigos to koszmar dla wegetarian). Co do
smaku, to chyba jednak przez ta emalie bigos nie smakuje "metalicznie".
Juz sam fakt, ze to jednak 6.5 litra robi swoje. 1600 g kapusty kiszonej
i prawie drugie tyle slodkiej + 1500 g mias roznych i to wszytko weszlo
mi do srodka. Oprocz bigosu zrobilem tez golabki po naszemu, po
niemiecku w kapuscie wloskiej tylko z miesem i po armensku z surowym
ryzem i bazylia. Gotowalem tez warzywa do salatek. Slowem, jak potrzeba
duzo to w wielkim kociolku a jak malo to w mniejszym. Stary szybkowar
pogonilem na Ebay za zupelnie przyzwoite pieniadze. Ba! - w malym
gotowalem nawet ryz basmati - to dopiero aromat. Bede probowal tez
innych potraw - moze wiec cos dopisze.
Irek
|