Data: 2011-10-14 19:26:09
Temat: Re: Jakich składników mi brak?
Od: "Szczepan Bialek" <s...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ella" <E...@c...com> napisał w wiadomości
news:4e988806$0$8441$65785112@news.neostrada.pl...
>> Wychodzi nam kuchnia francuska. Tluste miesiwa, wino i surowki.
> Twoje informacje są bardzo ciekawe, ale trochę się pogubiłam -
> jednak tłuste mięsiwa?
> Czy to aby nie jest dieta optymalna ? (z góry zaznaczam, że o diecie
> optymalnej wiem bardzo mało).
Dieta optymalna jest dieta lecznicza.
Ale jest to dieta niskoweglowodanowa. Wolno jesc 50 gramow dziennie. Ale
tylko 4 gramy alkoholu.
Mimo to jest znana w Swiecie i stosowana na przez zdrowych.
Wiekszosc woli jednak wersje francuska. Tluste miesiwa to tylko w znaczeniu
"chude mieso jest bez smaku".
W kielbasach, parowkach czy tlustych rybach jest dosc niewidocznego
tluszczu.
Poza tym nikt nie zmusza Francuza do wylizania z talerza tlustego sosu.
Kazdemu wg potrzeb.
Jest jeszcze dieta japonska. Chude ryby i gotowana skrobia.
Okazuje sie ze czlowiek moze dobrze funkcjonowac na obu dietach.
Ale nie wolno pod zadnym pozorem mieszac "paliw". W jednej diecie paliwem
jest gotowana skrobia a w drugiej tluszcz.
Ale Europa nie ma wyboru. Ryb malo a trzody duzo.
S*
>
|