Data: 2005-01-18 12:24:49
Temat: Re: Jakie warzywa zimą?
Od: "Sowa" <m...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Nika" <m...@a...gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:csh35f$m9k$1@inews.gazeta.pl...
> Witam wszystkich,
>
> Jak zgodnie z zaleceniami dietetyków "jeść warzywa i owoce 5 x dziennie"
> zimą, kiedy warzywa szklarniowe są drogie i naszpikowane chemikaliami, a
> kapusty kiszonej nie lubię? Jedyne, co mi przychodzi do głowy, to
> wariacje
> marchewka + seler + jabłko? Wspomóżcie jakimiś fajnymi pomysłami na
> sałatki
> lub surówki (ale takie naprawdę zdrowe, nie z makaronu i majonezu).
a rzodkwie - są dostępne 2 rodzaje : czarna i biała.
A kapusty - cukrowa, włoska, pekińska, czerwona.
Por, cykoria, mrożonki, ogórki kiszone, wciąż są gruszki, brukselka, cebula,
czosnek, buraki, papryka, suszone owoce...
Zapraszam tutaj : http://puszkkka.spinacz.pl/szukaj.php3
i do lektury "Kuchni polskiej" - tam jest taka masa _swojskich_ propozycji,
że aż się w głowie kręci
Sowa
|