Data: 2007-01-20 09:52:01
Temat: Re: Jako przypraw
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> wrote in message
news:v8p3r2th7kn1tbflbgq86hnae6al93m808@4ax.com...
> On Sat, 20 Jan 2007 10:21:24 +0100, "Czarownik" <k...@...pl>
> wrote:
>
>>
>>U?ytkownik "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl> napisa? w
>>wiadomo?ci
>>news:eoqivf$uct$1@news.onet.pl...
>>
>> Generalnie
>>> to marz? o domku z ogródkiem, aby miec w?asne ?wie?e zio?a. Cho?by na
>>> zime
>>> W?ASNA bazylia to cudo, a suszona sklepowa nie pachnie.
>>
>>a ja sobie hoduje latem w skrzynce na balkonie bazylie i inne ziola, dla
>>domowego uzytku wystarczy
>>
>
> ja tez mam i taka susze, jak pamietam :))
> ale musze sie przyznac, ze kminku nie hoduje, szalwie (juz
> zdrewniaja) szlag mi trafil w susze letnia, a papryki suszyc i
> mielic nie potrafie jakos :P
>
> pierz
> K.T. - starannie opakowana
Po co paprykę mleć? Ostrą suszy się w strąkach - potrzebną ilość odcina się
nożyczkami, tak jak ja przed chwilą - pęczek suszonego lubczyku trochę liści
z niego i 1/4 strączka ostrej do gulaszu... Pychotka, jeszcze kaszka
gryczaszka i surówka z białej kapusty, marchwi, cebuli, soku cytryny...
|