Data: 2000-10-17 10:13:43
Temat: Re: Jarmuz !
Od: "Danka" <j...@z...nl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Cos typowo holenderskiego: stampot.
Ugotuj ziemniaki, tak jak lubisz ( z sola lub bez ).
Jarmuz pokroj w miare drobno, oplukaj i gotuj w osolonej wodzie tak dlugo,
jak gotujesz ziemniaki. Nastepnie z ziemniakow zrobic prawie pure, tzn.
rozgniesc je tluczkiem lub zmiksowac, z dodatkiem maselka i mleczka.
Wymiachaj to z odsaczonym jarmuzem, Do tej mikstury dodaj jakas wedzona
kielbaske pokrojona w kawalki, lub podsmazone paseczki boczku.
Jarmuz mozna tez zastapic kiszona kapusta.
Pozdr.,
Danka
"rdarek" <r...@f...onet.pl> schreef in bericht
news:8sfce3$362$1@helios.man.lublin.pl...
> Czesc !
> Witam wszystkich !
> Bylbym wdzieczny za wszelkie pomysly co zrobic z kilkunastoma krzaczkami
> jarmuz-u .
> Moze jakies sugestie ,przepisik na sorowke ,salatke
> a moze jakas potrawa .
> Z gory dzieki za wszelkie informacje .
> Pozdrawiam wszystkich grupowiczow .
> darek
>
>
|