Path: news-archive.icm.edu.pl!news2.icm.edu.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Kapusta
Date: 16 Jun 2004 19:11:20 GMT
Organization: news.onet.pl
Lines: 30
Sender: w...@o...pl@pawlacz.stock9.one.pl
Message-ID: <2...@n...onet.pl>
References: <capsjp$m4e$1@achot.icm.edu.pl> <2...@n...onet.pl>
<caq4dg$1ek$1@achot.icm.edu.pl>
NNTP-Posting-Host: pawlacz.stock9.one.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="ISO-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 1087413080 8145 80.72.34.43 (16 Jun 2004 19:11:20 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 16 Jun 2004 19:11:20 GMT
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:204926
Ukryj nagłówki
In <caq4dg$1ek$1@achot.icm.edu.pl> Dragon wrote:
>
> Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:20040616193654052+0200@news.onet.pl...
>> In <capsjp$m4e$1@achot.icm.edu.pl> Dragon wrote:
>>
>> To tak z niczego, czyli z głowy. Jak bardzo Ci zależy poszukam
>> jeszcze jakichś przepisów, może znajdę coś oryginalniejszego.
>
> Jeśli to nie sprawi za dużo kłopotów to proszę bardzo. Z chęcią
> sprawdzę, co ile będę mógł
>
>> A właściwie gdzie leży problem z szatkowaniem?
>
> W skąpej ilości miejsca i przewidywanym bałaganie w okolicy miejsca
> pracy :)
To masz przepis z "Kucharki litewskiej" adaptowany nieco do warunków w
akademiku. Kapustę gotujesz w całości, najlepiej na parze. Poł kilo
tłustego mięsa mielonego mieszasz z czterema jajami i trzema łyżkami
tartej bułki. Doprawiasz solą, pieprzem. Kapustę obierasz z liści
wykładasz nimi spory garnek, dajesz na dno warstwę mięsa, warstwę liści,
warstwę mięsa i tak do pełna. Na wierzchu dajesz liście, przykrywasz i
wstawiasz do gorącego piekarnika na pół godziny.
Władysław
--
Contrariwise: if it was so, it might be; and if it were so, it would be;
but as it isn't, it ain't. That's logic.
Tweedledee
|