Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!Grzegorz.Janoszka
From: G...@p...onet.pl-----USUN-TO (Grzegorz Janoszka)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Kapustke zrobilam + pytanie
Date: Thu, 20 Feb 2003 22:51:05 +0000 (UTC)
Organization: University of Mining & Metallurgy
Lines: 25
Message-ID: <s...@k...icsr.agh.edu.pl>
References: <b32pc1$sgj$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: kier.icsr.agh.edu.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: galaxy.uci.agh.edu.pl 1045781465 19650 149.156.99.102 (20 Feb 2003 22:51:05
GMT)
X-Complaints-To: u...@u...agh.edu.pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 20 Feb 2003 22:51:05 +0000 (UTC)
User-Agent: slrn/0.9.6.4 (Linux)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:147389
Ukryj nagłówki
On Thu, 20 Feb 2003 15:40:26 +0100 I had a dream that Kruszynka <l...@w...pl>
wrote:
>Zrobilam wczoraj takie cos:
>2 srednie cebulki zeszklone na masle i wladowane do garnka
>mala glowka kapusty poszatkowana i wrzucona do cebulki. Podlalam troche woda
>i kapustka poddusila sie pod przykryciem. Wkroilam do niej potem kilka
>marchewek i wsypalam caly suszony koperek, jaki mialam w domu (uwielbiam
>koperek).
>Potem zrobilam zasmazke z pudeleczka smietany (potem jeszcze dorobilam
>troche z mlekiem).
>Te zasmazke wpakowalam do kapustki i to troszeczke sie jeszcze poddusilo.
>Posolilam.
>Dobre wyszlo, ale mam pytanie takie: czym mozna by jeszcze taka kapuche
>przyprawic?
Brzmi smacznie. Można to ciut na ostro: papryka słodka, ewentualnie ciut
pieprzu (może ziołowego). Oczywiście kminek, ziele angielskie i listek
laurowy. Estragon i tymianek pewnie też, ale ja akurat ich kompletnie
nie czuje ;)
--
Grzegorz Janoszka
www.consulta.pl odpowiadając POPRAW adres
Na newsy piszę prywatnie i wyrażam swoje prywatne poglądy, które nie mają
nic wspólnego z moimi byłymi, obecnymi i przyszłymi pracodawcami.
|