Data: 2002-09-03 08:00:01
Temat: Re: Karkowka
Od: "MJ Skorupscy" <skorupski???@autocom.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:al1ohn$690$1@news.onet.pl...
> Zrób sobie pieczeń... Musisz rozmrozić... Właściwie to już zamrożone
możesz
> obsypać przyprawami w/g gustu o do rozmrażania wstawić do lodówki - niech
> przechodzi przyprawami. Następnego dnia do piekarnika. Może być w grubych
> plastrach do obiadu (część) lub do kanapek.
Ostatnio tak robilam schab - upieklam calosc w jednym kawalku z duza iloscia
kminku i innych przypraw. Potem czesc pokroilam na plastry i wlozylam do
sosu, ktory sie zrobil z tej pieczeni.Pyszne!
A druga czesc do lodowki - na zimno jest pyszne do kanapek zamiast ohydnych
sklepowych wedlin. Na przyklad z salata i jakims dressingiem;)
Szukam teraz alternatywnych (dla obslizglych wedlin) pokryc kanapkowych i
chyba sprobuje upiec jakis pasztet.
Marta
|