Data: 2007-12-23 15:37:56
Temat: Re: Karkówka w piwie?
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Gosia Plitmik" <p...@o...pl> wrote in message
news:fkltbh$30c$1@news.onet.pl...
> lemonka pisze:
>
> > Zapytałaś: "czy może posiedzieć". Otrzymałaś odpowiedź: "może". Teraz
> > musisz osobno zapytać czy się nie zepsuje...
>
> Wklejam swój post "Moje pytanie jest następujące, czy w takim płynnym
> roztworze może też posiedzieć 2 dni, czy się popsuje?"
>
> Zapytałam w jednym poście, czy może posiedzieć i czy się popsuje.
> Wyraziłam się jasno, imo.
Nie powinienem, ale wklejam poradę / odpowiedź:
"Może, tylko dociśnij jakimś spodkiem i słoikiem z wodą, Trzeba obracać."
Jak widać normalna, choć lakoniczna odpowiedź. Trzeba było tylko odciąć
dostęp powietrza do mięsa. Piwo też konserwuje, nawet gdy skwaśnieje - wtedy
nawet bardziej - a kwas spowodować może kruchość mięsa. I powoduje.
Smacznego Gosiu, mnie nie trzymają się złośliwe porady, choć czasem żartuję,
ale jest to bardzo wyraźne, aby odbiorca wiedział, że żart.
|