Data: 2003-06-02 15:22:16
Temat: Re: Karkowka z grilla
Od: "Manatka" <m...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Gosia_KIKI" <g...@N...poczta.onet.pl> napisał w wiadomości
news:bbb8l0$pu8$1@atlantis.news.tpi.pl...
> A my dzisiaj biesiadowalismy grillowo i zasrewowalam karkowke. Robie ja
juz
> od dluzszego czasu i zawsze wychodzi przepyszna. Oczywiscie do tego
> odpowiednia marynata.
Marynate robie podobnie, dodajac jeszcze miodu.
Potem plastry karkowki ukladam na folii aluminiowej, posypuje delikatem,
smaruje musztarda, na to klade dwa plastry cebuli i czerwonej papryki,
zawijam i grilluje. Po ok. 40 min - pyszne i soczyste mieso z dodatkiem
warzyw - polecam. Przed zakonczeniem pieczenia mozna jeszcze otworzyc folie,
aby zrumienic, ale wszystko zalezy od ognia... i ilosci "czekacza" ...czasem
i bez otwierania mieso momentami jest zrumienione ;))
--
--Man@tka--
==========
|