Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Karmel

Grupy

Szukaj w grupach

 

Karmel

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 229


« poprzedni wątek następny wątek »

51. Data: 2014-11-02 22:44:37

Temat: Re: Karmel
Od: XL <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Sun, 2 Nov 2014 19:16:07 +0100, Jarosław Sokołowski napisał(a):

> Qrczak pisze:
>
>>>>>> Co zrobić, żeby cukier ładnie się skarmelizował?
>>>>> NIE rub tego w domu. To proces niezdrowy dla płuc i nerek.
>>>> Rubię to w domu i nie narzekam.
>>> Znasz ten żydowski kawał o jedzeniu śledzi?
>>> To tu jest odwrotnie. Już zgłupiałeś od tego karmelu.
>>
>> Nie dość, że mózg wyżarło, to jeszcze jaja jakieś robi.
>
> http://cafebabilon.blogspot.com/2014/02/mozdzek-z-ja
jkiem.html


Pyyycha! - najlepszy cielęcy, no jaki tam wieprzowy. Wieki już nie jadłam.
Bo i gdzie cielęcy móżdżek kupić...

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


52. Data: 2014-11-03 06:31:13

Temat: Re: Karmel
Od: bbjk <a...@b...cc> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2014-11-02 21:39, FEniks pisze:

> Mnie się raz jeden taka udała, pyszna. To chyba od jakości śmietanki
> zależy. Żebym to jeszcze pamiętała, jakiej wtedy użyłam...

Od krówki (wściekłej)?
--
B.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


53. Data: 2014-11-03 06:32:12

Temat: Re: Karmel
Od: bbjk <a...@b...cc> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2014-11-02 22:29, FEniks pisze:

> Może nawet od baby Jagi, ze szkieletczyzny.

Ale z pierwszego rzędu?
--
B.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


54. Data: 2014-11-03 06:40:48

Temat: Re: Karmel
Od: bbjk <a...@b...cc> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2014-11-02 21:39, FEniks pisze:

> Mnie się raz jeden taka udała, pyszna. To chyba od jakości śmietanki
> zależy. Żebym to jeszcze pamiętała, jakiej wtedy użyłam...

Nie przejmuj się strasznie śmietanką. Ma być słodka kremówka, zerknij
tylko na skład, bez dodatków - sama śmietana i nie UHaTa. Choć i z
uhatej wyjdzie.
--
B.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


55. Data: 2014-11-03 11:06:30

Temat: Re: Karmel
Od: "Stokrotka" <o...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora


>>> Co zrobić, żeby cukier ładnie się skarmelizował?
>> NIE rub tego w domu. To proces niezdrowy dla płuc i nerek.
>
> A co? Mam na ulicy robić? Jak Makłowicz jakiś?

Darować sobie. Wykonać potrawę bez tego dodatku. Np. piernik bez karmelu
jest praktycznie taki sam, to samo z innymi potrawami.

--
http://ortografia.3-2-1.pl/ w zakładce 'inne' animacja dowód Tw Pitagorasa
bez mnożenia,
syntezator mowy Gdak i program dietetyczny Ananas.
(tekst bez: ó, ch, rz i -ii) Ortografia to NAWYK, często nielogiczny,
ktury ludzie ociężali umysłowo, nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


56. Data: 2014-11-03 11:57:46

Temat: Re: Karmel
Od: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl> szukaj wiadomości tego autora

Pani Basia napisała:

>> Może nawet od baby Jagi, ze szkieletczyzny.
>
> Ale z pierwszego rzędu?

Czwartorzędowe utwory, powierzchowne takie. Nic głębokiego.

Jarek

--
Z obu stron żwir i glina, by zatrzymać go w biegu,
woda syczy i wchłania, lecz żyje

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


57. Data: 2014-11-03 13:45:17

Temat: Re: Karmel
Od: FEniks <x...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2014-11-03 06:32, bbjk pisze:
> W dniu 2014-11-02 22:29, FEniks pisze:
>
>> Może nawet od baby Jagi, ze szkieletczyzny.
>
> Ale z pierwszego rzędu?

Podrzędne produkty mnie nie interesują.

Ewa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


58. Data: 2014-11-03 13:46:38

Temat: Re: Karmel
Od: FEniks <x...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2014-11-03 06:40, bbjk pisze:
> W dniu 2014-11-02 21:39, FEniks pisze:
>
>> Mnie się raz jeden taka udała, pyszna. To chyba od jakości śmietanki
>> zależy. Żebym to jeszcze pamiętała, jakiej wtedy użyłam...
>
> Nie przejmuj się strasznie śmietanką. Ma być słodka kremówka, zerknij
> tylko na skład, bez dodatków - sama śmietana i nie UHaTa. Choć i z
> uhatej wyjdzie.

Podejrzewam, że ta śmietanka, z której udało mi się uzyskać pożądany
efekt, to była właśnie jakaś (podrzędna) UHT-a.

Ewa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


59. Data: 2014-11-03 13:49:17

Temat: Re: Karmel
Od: FEniks <x...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2014-11-02 22:35, XL pisze:
> Bo to nie o ceramiczne garnki chodzi, lecz o żeliwne emaliowane. Że
> niby jak białe, to ceramiczne?

Moje akurat czarne.

> - emalia, emalia. I żeliwo - bo grube i się karmel nie zwęgla.

A kto pisał o tym, że się zwęgla?

> Te "ceramiczne" do niczego się nie nadają, ot, pic na wodę taki.

Skont fiesz, jakie mam garnki?

Jak zwykle Twoja szklana kula pic pokazuje.

Ewa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


60. Data: 2014-11-03 13:52:56

Temat: Re: Karmel
Od: FEniks <x...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2014-11-03 11:06, Stokrotka pisze:
>
> Darować sobie. Wykonać potrawę bez tego dodatku. Np. piernik bez
> karmelu jest praktycznie taki sam, to samo z innymi potrawami.

A karmel bez karmelu jak uzyskać?

Ewa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 ... 5 . [ 6 ] . 7 ... 20 ... 23


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Dynia Ambar.
Obiad zapińdźzłoty :-)
Pijmy kiszonki!
Jakie jabłka to racuchów
Fenkuł

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »