| « poprzedni wątek | następny wątek » |
51. Data: 2014-11-02 22:44:37
Temat: Re: KarmelDnia Sun, 2 Nov 2014 19:16:07 +0100, Jarosław Sokołowski napisał(a):
> Qrczak pisze:
>
>>>>>> Co zrobić, żeby cukier ładnie się skarmelizował?
>>>>> NIE rub tego w domu. To proces niezdrowy dla płuc i nerek.
>>>> Rubię to w domu i nie narzekam.
>>> Znasz ten żydowski kawał o jedzeniu śledzi?
>>> To tu jest odwrotnie. Już zgłupiałeś od tego karmelu.
>>
>> Nie dość, że mózg wyżarło, to jeszcze jaja jakieś robi.
>
> http://cafebabilon.blogspot.com/2014/02/mozdzek-z-ja
jkiem.html
Pyyycha! - najlepszy cielęcy, no jaki tam wieprzowy. Wieki już nie jadłam.
Bo i gdzie cielęcy móżdżek kupić...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
52. Data: 2014-11-03 06:31:13
Temat: Re: KarmelW dniu 2014-11-02 21:39, FEniks pisze:
> Mnie się raz jeden taka udała, pyszna. To chyba od jakości śmietanki
> zależy. Żebym to jeszcze pamiętała, jakiej wtedy użyłam...
Od krówki (wściekłej)?
--
B.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
53. Data: 2014-11-03 06:32:12
Temat: Re: KarmelW dniu 2014-11-02 22:29, FEniks pisze:
> Może nawet od baby Jagi, ze szkieletczyzny.
Ale z pierwszego rzędu?
--
B.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
54. Data: 2014-11-03 06:40:48
Temat: Re: KarmelW dniu 2014-11-02 21:39, FEniks pisze:
> Mnie się raz jeden taka udała, pyszna. To chyba od jakości śmietanki
> zależy. Żebym to jeszcze pamiętała, jakiej wtedy użyłam...
Nie przejmuj się strasznie śmietanką. Ma być słodka kremówka, zerknij
tylko na skład, bez dodatków - sama śmietana i nie UHaTa. Choć i z
uhatej wyjdzie.
--
B.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
55. Data: 2014-11-03 11:06:30
Temat: Re: Karmel
>>> Co zrobić, żeby cukier ładnie się skarmelizował?
>> NIE rub tego w domu. To proces niezdrowy dla płuc i nerek.
>
> A co? Mam na ulicy robić? Jak Makłowicz jakiś?
Darować sobie. Wykonać potrawę bez tego dodatku. Np. piernik bez karmelu
jest praktycznie taki sam, to samo z innymi potrawami.
--
http://ortografia.3-2-1.pl/ w zakładce 'inne' animacja dowód Tw Pitagorasa
bez mnożenia,
syntezator mowy Gdak i program dietetyczny Ananas.
(tekst bez: ó, ch, rz i -ii) Ortografia to NAWYK, często nielogiczny,
ktury ludzie ociężali umysłowo, nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
56. Data: 2014-11-03 11:57:46
Temat: Re: KarmelPani Basia napisała:
>> Może nawet od baby Jagi, ze szkieletczyzny.
>
> Ale z pierwszego rzędu?
Czwartorzędowe utwory, powierzchowne takie. Nic głębokiego.
Jarek
--
Z obu stron żwir i glina, by zatrzymać go w biegu,
woda syczy i wchłania, lecz żyje
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
57. Data: 2014-11-03 13:45:17
Temat: Re: KarmelW dniu 2014-11-03 06:32, bbjk pisze:
> W dniu 2014-11-02 22:29, FEniks pisze:
>
>> Może nawet od baby Jagi, ze szkieletczyzny.
>
> Ale z pierwszego rzędu?
Podrzędne produkty mnie nie interesują.
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
58. Data: 2014-11-03 13:46:38
Temat: Re: KarmelW dniu 2014-11-03 06:40, bbjk pisze:
> W dniu 2014-11-02 21:39, FEniks pisze:
>
>> Mnie się raz jeden taka udała, pyszna. To chyba od jakości śmietanki
>> zależy. Żebym to jeszcze pamiętała, jakiej wtedy użyłam...
>
> Nie przejmuj się strasznie śmietanką. Ma być słodka kremówka, zerknij
> tylko na skład, bez dodatków - sama śmietana i nie UHaTa. Choć i z
> uhatej wyjdzie.
Podejrzewam, że ta śmietanka, z której udało mi się uzyskać pożądany
efekt, to była właśnie jakaś (podrzędna) UHT-a.
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
59. Data: 2014-11-03 13:49:17
Temat: Re: KarmelW dniu 2014-11-02 22:35, XL pisze:
> Bo to nie o ceramiczne garnki chodzi, lecz o żeliwne emaliowane. Że
> niby jak białe, to ceramiczne?
Moje akurat czarne.
> - emalia, emalia. I żeliwo - bo grube i się karmel nie zwęgla.
A kto pisał o tym, że się zwęgla?
> Te "ceramiczne" do niczego się nie nadają, ot, pic na wodę taki.
Skont fiesz, jakie mam garnki?
Jak zwykle Twoja szklana kula pic pokazuje.
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
60. Data: 2014-11-03 13:52:56
Temat: Re: KarmelW dniu 2014-11-03 11:06, Stokrotka pisze:
>
> Darować sobie. Wykonać potrawę bez tego dodatku. Np. piernik bez
> karmelu jest praktycznie taki sam, to samo z innymi potrawami.
A karmel bez karmelu jak uzyskać?
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |