Data: 2005-02-12 16:52:48
Temat: Re: Kartoflak
Od: "ania" <a...@t...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Zapomniałam napisać, że oczywiście trzeba dodać jeszcze przyprawy, tj. sól i
pieprz. Bez tego ani rusz!. Ania
Użytkownik "ania" <a...@t...pl> napisał w wiadomości
news:culc12$n68$1@opal.futuro.pl...
> Moja mama piecze tzw. kugiel. Robi go w następujący sposób: Najpierw trze
> ziemniaki tak jak na placki kartoflane, następnie dodaje drobno pokrojoną
> cebulę, jajko, trochę mąki pszennej (ok. 2 -3 łyżek) i surowe mięso, np.
> żeberka pokrojone w kawałki. To wszystko miesza i wkłada do formy, a
> następnie do piekarnika albo piecze w prodiżu. Jest bardzo
> smaczne.Pozdrawiam. Ania
> Użytkownik "PB" <p...@n...pl> napisał w wiadomości
> news:cuiuqu$3gc$1@atlantis.news.tpi.pl...
> > czy moze ma ktoś przepis
> > to jest podobne do placków ziemniaczannych tylko ze jest to duży placek
z
> > mięsem i piecze się go w piekarniku
> >
> >
> >
>
>
>
>
|