Data: 2004-08-07 11:09:22
Temat: Re: Kiedy cukier /biały kryształ/ jest zły a kiedy dobry?
Od: "Ma Km" <h...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Karolina \duszołap\ Matuszewska <g...@i...wytnij.pl> napisał(a):
> Miód, który jest po prostu produktem hydrolizacji sacharozy...
> Amylazą... Może już czas odmitologizować miód jako źródło zdrowia,
> szczęścia i pomyślności, a powiedzieć otwarcie, że składa się głównie z
> cukrów i alergenów.
>
I co jeszcze odmitologizowac? Moze to, ze chleb pelnoziarnisty jest zdrowszy
od bialego, pszennego? ;)
Zreszta nikt nie twierdzi, ze miod wprost gwarantuje uzdrowienie, ale COS
daje, zas cukier bialy nie daje NIC.
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|