Data: 2004-08-07 11:10:48
Temat: Re: Kiedy cukier /biały kryształ/ jest zły a kiedy dobry?
Od: "Karolina \"duszołap\" Matuszewska" <g...@i...wytnij.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ma Km wrote:
>>Miód, który jest po prostu produktem hydrolizacji sacharozy...
>>Amylazą... Może już czas odmitologizować miód jako źródło zdrowia,
>>szczęścia i pomyślności, a powiedzieć otwarcie, że składa się głównie z
>>cukrów i alergenów.
>
> I co jeszcze odmitologizowac? Moze to, ze chleb pelnoziarnisty jest zdrowszy
> od bialego, pszennego? ;)
> Zreszta nikt nie twierdzi, ze miod wprost gwarantuje uzdrowienie, ale COS
> daje, zas cukier bialy nie daje NIC.
Co mianowicie daje?
Pozdrawiam,
Karola
|