Data: 2004-04-02 14:37:29
Temat: Re: Kiedy piec mazurek?
Od: "Medea" <e...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "ZygZag" <Z...@Z...pl> napisał w wiadomości
news:c4jtam$j4u$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> "batory" <b...@w...poczta.onet.pl> napisał
>
>
> > >
> > Ciasto jest kruche, a jednocześnie miękkie, niechrupiące, znacznie
> bardziej
> > delikatne od zwykłego kruchego, no i ma nieco inny smak, taki mazurkowy
>
> :)
> bardzo dziękuję (!)
>
> pogooglam w takim razie w poszukiwaniu przpisów na spód z gotowanych
zółtek
> i nie omieszkam w tym roku spróbować :)
Zdaje się, że powyżej jest wątek o mazurkach, gdzie p. M. Basset podaje
przepis na taki właśnie mazurek z gotowanymi żółtkami. Też nigdy nie
robiłam takiego kruchego ciasta, chociaż słyszałam o takim sposobie.
Ewa
|