Data: 2005-09-27 20:05:02
Temat: Re: Kielbasa morawska
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <dhb66n$alc$1@h1.uw.edu.pl>,
Piotr Fonon <f...@p...onet.pl> wrote:
> Wladyslaw Los wrote:
>
> > Dokładnego odpowiednika chyba nie ma.
>
> Szkoda.
>
> > Miękka dość gruba kiełbasa,
>
> Miałem do czynienia z raczej cienką, ale to sprawa jelita.
Grubość -- rzezcz względna. Fakt, od parówowej cieńsza.
>
> > nieco
> > pokroju naszej parówkowej, z mieszanego mięsa wołowego i wieprzowego
> > specyficznie przyprawiona.
>
> Smak zupełnie inny niż parówkowej, ale może to kwestia przypraw.
Smak inny. Miałem na myśli raczej pewne podobieństwo wyglądu.
Władysław
|