Data: 2001-10-22 11:17:37
Temat: Re: Kielbasa w kapuscie (bylo: Re: Gołąbki a la Le
Od: "{Wilma}" <w...@s...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Aleksander Kłosiewicz" <s...@i...pl> napisał w wiadomości
news:14701-1003740926@as3-65.starogard.dialup.inetia
.pl...
:
: Przepraszam najmocniej, jak mam obsmażyć wywar
: piwno tłuszczowy z obu stron ;-))
: pozdr.Alex
: potrawę taką nazywają w kuchni staropolskiej "w sosie polskim"
: należy zagęścić i dodać sok cytrynowy lub ocet winny.
Pisane w pospiechu, wiec nie dziwota. Oczywiscie chodzilo mi o kielbaske. Gdy po
wyparowaniu piwa bedzie juz tylko sos-wywar to na tym wlasnie obsmazamy. Niczym
nie zageszczalam i nie dodawalam cytryny. Samo w sobie bylo smaczne.
pozdr. Wilma
|