Data: 2003-07-31 11:15:07
Temat: Re: Kielbasa w piwie
Od: "ogr" <o...@N...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
--
Użytkownik "Krecia" <k...@p...fm> napisał w wiadomości
news:WO6Wa.34875$2j1.452992@news.chello.at...
>
> Użytkownik "Poziomka" <p...@e...com> napisał w wiadomości
> news:bg9h4u$4e0$1@atlantis.news.tpi.pl...
> (ciach)
> > Kielbasa w piwie (przepis normalny):
> > 1/2 kg bialej kielbasy
> > 3 szklanki piwa jasnego, piwa, nie popluczyn
> > duza cebula
> > 3 zabki czosnku
> > 2 lyzki maki
> > 4 lyzki masla
> > sol, pieprz, przyprawa do zup
> > Piwo zagotowac. Wlozyc do niego kielbase w calosci, zabki czosnku i
grubo
> > pokrojona cebule. Gotowac na malym ogniu pol godziny, przykryte. Potem
> > odstawic na pol godziny.
> > Wylowic cebule i czosnek (technika dowolna, byle skuteczna). Zmiazdzyc
to.
> > Zrobic zasmazke (maslo+ maka), dodac zmiazdzona cebule z czosnkiem,
> pieprz,
> > przyprawe do zup i zalac to wszystko piwem. Podgrzac.
> > Kielbase w tym czasie pokroic w grube plastry. Na koniec zalac ja sosem
> > piwnym.
> > Podawac z ziemniakami, z jasnym piwem w kuflu.
> >
> > Poziomka
> >
> >
> Czy do tego koniecznie musi być biała kiełbasa? Jak byt o smakowało ze
> swykłą?
> Pozdrawiam
> K.
>
Do tego przepisu nadaje się tylko i wyłącznie biała kiełbasa (wiem coś o
tym).
Różnica miedzy białą a zwykłą jest zbyt wielka.
Miłośnik białej kiełbasy
ogr
|