Data: 2004-07-23 15:52:43
Temat: Re: Kiszone grzyby - było:Re: zapomniałam pieprzu
Od: "JerzyN" <N...@m...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Jerzy Kozłowski" <j...@o...org.pl>
> Użytkownik "BasiaBjk" <b...@q...pl>
[...]
> > Grzyby kisimy na zimno lub gorąco. Do kiszenia na zimno nadają się
takie
> > grzyby jak rydze, surojadki, na gorąco: borowiki, koźlarze,
maslaki...
> > Więc jakie chcesz grzyby ukisić?
>
> o wlasnie dobre pytanie
> myslalem o boczniakach i przyszly mi na mysl drugie sklepowe czyli
Możesz spróbować zakisić, będą pewnie dobre gdzieś po 3-4 miesiącach [bo
twardawe są].
Mogą przypominać w smaku gaski.
> pieczarki... [...]
Jakos do kiszenia to mi nie pasują a marynowane możesz kupić w sklepie
bo szkoda czasu na ich marynowanie, lepszych i tak nie zrobisz bo one
takie sa i już.
--
Pozdrawiam, Jerzy
|