Data: 2008-06-07 21:29:50
Temat: Re: Knedliczki - mrożenie
Od: "Dorka" <d...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Kajetana Kinga" <k...@g...pl> napisał w wiadomości
news:g2bbql$m3e$1@inews.gazeta.pl...
> A knedliczki to się mrozi surowe czy po ugotowaniu?
Chyba najlepsza opcja, to zamrozić ciasto drożdżowe, a po rozmrożeniu
wcisnąć weń bułczane kostki( jeszcze lepiej grzanki z tych kostek), odczekać
jakieś pół godziny i do wody.
Swego czasu chciałam sobie temat uprościć, grzanki wtłoczyłam w drożdżowe,
włożyłam do lodówki, następnego dnia wyjęłam, po podrośnięciu na wodę i było
bleee, bułka przez noc nasiąkła niemiłosiernie, nie polecam.
> Pozdrawiam
> Kaja
Również
Dorota
|