Data: 2001-07-28 09:51:01
Temat: Re: Kolacja?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
beszamel osobno i kurczaka osobno. Z rosolku uzyskanego z
kurczaka ugotowanego zrobic beszamel (zasmazka, rozcienczona
tymze rosolkiem - moja Mama pewnie oszukiwala - dowawala
okropnie duzo startego sera (zaleznie od gatunku sera potem
czlowiek chodzil z takimi serowymi sznurkami przyklejonymi tu i
tam, albo nie), jak rowniez duzo soku z cytryny - to pamietam, bo
zdarzalo sie pestki z cytryny rozgryzac w danku. Dobre z ryzem,
chlebem, alko - jak w moim przypadku - luzem...
Krysia
P.S. Moze nieprecyzyjnie sie wyrazilam na temat kurczaka -
kurczaka ugotowac z tym wszystkim, z czym gotujecie go zeby miec
rosolek (wloszczyzna? listek bobkowy? vegeta????)
>a niby jak, pani Krystyno trza go zrobi`c?????
>kachna
>
>Użytkownik Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> w wiadomooci do
>grup dyskusyjnych napisał:t...@4...com..
.
>> kurczak w sosie beszamelowym.
>>
>> Krysia
>>
>> >Ratujcie, i podpowiedzcie co można robić na ciepłą kolacje dla naprawdę
>> >pokaźniej liczby osób?
>> >Mam nagłe zaćmienie logicznego myślenie i nie potrafię nic sensownego
>> >wykombinować, po za bigosem, fasolką po bretońsku i tego typu
>standardami.
>> >Chciała bym by to było coś w miarę prostego, ale nie oklepanego.
>> >To dla mnie naprawdę ważna sprawa plooosie, pomóżcie!
>> >Pozdrawiam i z góry dziękuje Dorunia
>> >
>>
>> K.T. - starannie opakowana
>
K.T. - starannie opakowana
|