Data: 2007-10-29 00:29:32
Temat: Re: Kolacja
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le samedi 27 octobre 2007 ŕ 20:30:19, dans <fg03kh$4vj$1@inews.gazeta.pl> vous
écriviez :
> Witam!
> Mam nadzieję że mi pomożecie. Szukam propozycji potraw, które ułożyłyby się
> w miłą kolację. Ale żeby nie było tak prosto to są pewne warunki. Kolacja
> jest dla gościa którego odbieram z lotniska, więc chciałbym aby było to coś
> co można podać w ok 15 minut. Same dania mogą być praco/czasochłonne ale
> muszą być możliwe do przygotowania wcześniej. Po powrocie trzeba je podać w
> 15-20 minut.
> W kuchni radzę sobie nawet dobrze ale bez szaleństw proszę.
> Do waszej informacji: nie mam mikrofalówki do odgrzewania, ale mam
> piekarnik, który można ustawić tak że sam się włączy. Chociaż wolałbym z tej
> funkcji nie korzystać bo jak lot się opóźni to może być nieciekawie.
> Z góry dziękuję za dobre rady.
Wszystkie potrawy w sosie ktore wystarczy pozniej odgrzac : gulasze,
chili con carne, wolowina po burgundzku... Do tego zaopatrzyc sie w
torebke ryzu paraboiled (szybciej sie gotuje), i problem z glowy.
Alternatywnie moze byc zupa (z tych gestszych, jezeli ma wystapic w
charakterze dania glownego).
Alternatywnie wszystkie wariacje na temat pokrojonych w paski filetow
z drobiu (kura, indyk, kaczka), to sie smazy blyskawicznie. Nie tak
dawno przelotem w Berlinie (miedzy dwoma lotami, u jednego z
bywajacych tu grupowiczow) zrobilam potrawe z filetow kurczaka w ok.
10 minut :).
Ewcia
Ewcia
--
Niesz
http://www.krolestwa.com
|