From: "jedrus" <b...@s...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <8rusvi$9mn$1@orfika.office.polbox.pl> <3...@n...vogel.pl>
<3...@p...com>
Subject: Re: Kombiwar
Date: Wed, 11 Oct 2000 12:34:22 +0200
Lines: 43
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2919.6600
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2919.6600
NNTP-Posting-Host: sortie.univ.waw.pl
X-Original-NNTP-Posting-Host: sortie.univ.waw.pl
Message-ID: <39e44216$1@news.vogel.pl>
X-Trace: 11 Oct 2000 12:33:58 +0200, sortie.univ.waw.pl
X-Complaints-To: U...@n...vogel.pl
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!news.vog
el.pl!sortie.univ.waw.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:35313
Ukryj nagłówki
Uzytkownik "Agnieszka" <a...@p...com> napisal w wiadomosci news:>
> A ja posiadam kombiwar od prawie roku i wlasciwie nic w nim nie robilam.
> Czy jestes w stanie krotko omowic mi dzialanie tego urzadzenia, jakies
> zasady przygotowywania w nim potraw. Raz sprobowalam zrobic kurczaka,
> ale wyszedl niezbyt dobry. Chyba po prostu zle go zrobilam. Moze
> podsunalbys mi kilka ciekawych przepisow? Niestety nie posiadam zadnej
> ksiazeczki:-(
Kurczak:
^^^^^^^^
Na poczatek ( ja tak robilem ) kup tzw. "gotowca" w jakims
Smarkecie. Sa takie juz posypane i gotowe do pieczenia.
Ustaw temp. na 180-200 st. a czas na 25-30 min. Po dzwonku
powtorz to samo obracajac kurczaka na druga strone.
UWAGA!!!
Czas i temp. rozne kombiwary pokazuja inaczej, tak wiec
nalezy to kontrolowac.
Po upieczeniu taki kurczaczek jest miekki, ma przypieczona,
rumiana i chrupiaca skorke i jest PYCHOTKA.
Inne przysmaki:
^^^^^^^^^^^^^^^
Proponuje tez na debiut kupic jakies "gotowce"
jak np. zeberka, boczek, stek itd. i poexperymentowac
czasem i temperatura. Urzadzenie jest przezroczyste
wiec widac czy pieczenie odbywa sie normalnie.
Po kilku probnych grillowaniach wchodzi to w nawyk
i mozna samemu juz przyprawiac i robic sobie niebo
w gebie:-)))))
pzdr zyczac smacznego
jedrus
|