Data: 2000-10-11 10:34:22
Temat: Re: Kombiwar
Od: "jedrus" <b...@s...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Uzytkownik "Agnieszka" <a...@p...com> napisal w wiadomosci news:>
> A ja posiadam kombiwar od prawie roku i wlasciwie nic w nim nie robilam.
> Czy jestes w stanie krotko omowic mi dzialanie tego urzadzenia, jakies
> zasady przygotowywania w nim potraw. Raz sprobowalam zrobic kurczaka,
> ale wyszedl niezbyt dobry. Chyba po prostu zle go zrobilam. Moze
> podsunalbys mi kilka ciekawych przepisow? Niestety nie posiadam zadnej
> ksiazeczki:-(
Kurczak:
^^^^^^^^
Na poczatek ( ja tak robilem ) kup tzw. "gotowca" w jakims
Smarkecie. Sa takie juz posypane i gotowe do pieczenia.
Ustaw temp. na 180-200 st. a czas na 25-30 min. Po dzwonku
powtorz to samo obracajac kurczaka na druga strone.
UWAGA!!!
Czas i temp. rozne kombiwary pokazuja inaczej, tak wiec
nalezy to kontrolowac.
Po upieczeniu taki kurczaczek jest miekki, ma przypieczona,
rumiana i chrupiaca skorke i jest PYCHOTKA.
Inne przysmaki:
^^^^^^^^^^^^^^^
Proponuje tez na debiut kupic jakies "gotowce"
jak np. zeberka, boczek, stek itd. i poexperymentowac
czasem i temperatura. Urzadzenie jest przezroczyste
wiec widac czy pieczenie odbywa sie normalnie.
Po kilku probnych grillowaniach wchodzi to w nawyk
i mozna samemu juz przyprawiac i robic sobie niebo
w gebie:-)))))
pzdr zyczac smacznego
jedrus
|