Data: 2006-03-06 16:33:59
Temat: Re: Kombiwar - przekonajcie mnie do niego:)
Od: "Tomasz Piotrowski" <n...@n...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Abrakadabra <g...@o...pl> napisał(a):
> W czym wam pomaga i co ulatwia kombiwar?
Moje ulubione męska pieczone sa własnie z kombiwaru. Nadaje sie
najlepiej do pieczenia tłustego miesa, poporcjowanego. Kotlety z
karkówki przypominają takie z grilla (pomijajac dym). Doskonale wychodza
udka i nóżki z kurczaka, mięso w srodku jest soczyste a skórka cieniutka
jak papier i chrupiaca (ja doprawiam je np. tak, ze jedne sa posypane
przyprawa Grill Kamis, drugie lekko osolone + 5 smaków). Na nizszą półkę
mozna połozyć połówki lub ćwiartki małych ziemniaków (obranych), zrobi
im sie taka fajna, cienka sucha skórka i bedą "pokapane" tłuszczem z
mięsa pieczonego wyzej (ale nie nasiakną nim).
Hmm... narobiłem sobie smaku, ide po mięsko :)
T.
--
http://foto.maniac.org.pl/
|