« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-10-27 21:55:11
Temat: KoninaCo mozna zrobic z konskiego miesa? Gdzies czytalem ze robi sie steki, ale
nie bardzo wiem jakie przypraway dodawac itd. Bede wdzieczny za pomoc.
--
Tomasz Marański
maranski
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-10-28 09:36:13
Temat: Re: Konina> Co mozna zrobic z konskiego miesa? Gdzies czytalem ze robi sie steki, ale
> nie bardzo wiem jakie przypraway dodawac itd. Bede wdzieczny za pomoc.
>
> --
> Tomasz Marański
> maranski
>
>
Z konskiej poledwicy robi sie genialnego tatara, sposob dokladnie taki jak z
wolowej
Czarek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-28 09:49:24
Temat: Re: Konina
Użytkownik "Tomasz Marański" <m...@m...pw.edu.pl> napisał w
wiadomości news:9rfaeb$auj$1@julia.coi.pw.edu.pl...
> Co mozna zrobic z konskiego miesa? Gdzies czytalem ze robi sie
steki, ale
> nie bardzo wiem jakie przypraway dodawac itd. Bede wdzieczny za
pomoc.
>
> --
> Tomasz Marański
> maranski
>
> lepiej się przyznaj gdzie ty to kupujesz ???
pozdr.Alex
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-28 11:28:10
Temat: Re: Konina
Użytkownik "cezary gmyz" <c...@z...dwws.pl> napisał w wiadomości
news:B801901C.16FA%c.gmyz@zycie.dwws.pl...
> Z konskiej poledwicy robi sie genialnego tatara, sposob dokladnie taki jak
z
> wolowej
Jest troche ostrzejszy i nieco bardziej...jakby to
powiedziec...ciagliwy...no i napewno ciemniejszy.
--
Szymon Niemiec
t...@s...net.pl
http://technites.gejowo.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-28 19:07:53
Temat: Re: KoninaKońskie najlepsze są kabanoski pychota .Ale przepisu niemam .
--
---------------------------------
Pozdrowienia Bożena
---------------------------------
Użytkownik "Tomasz Marański" <m...@m...pw.edu.pl> napisał w
wiadomości news:9rfaeb$auj$1@julia.coi.pw.edu.pl...
> Co mozna zrobic z konskiego miesa? Gdzies czytalem ze robi sie steki, ale
> nie bardzo wiem jakie przypraway dodawac itd. Bede wdzieczny za pomoc.
>
> --
> Tomasz Marański
> maranski
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-28 19:41:18
Temat: Re: KoninaJa tam nie wiem... chyba koniny bym nie zjadla. Choc chyba jest zdrowa, bo tacy jedni
z rodziny meza, przez cale zycie
dzien w dzien konine jedli. Tylko konine, zadnego innego miesa. A dlugo zyli.......
ze ho ho.
Ale jakos nie wiem, ja chyba nie.
Smacznego )))) M-gosia> >
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-29 06:32:37
Temat: Re: Koninacezary gmyz <c...@z...dwws.pl> wrote:
> Z konskiej poledwicy robi sie genialnego tatara, sposob dokladnie taki jak z
> wolowej
> Czarek
Zasadniczo koniny mozna uzywycj jak wolowiny. Zwlaszcza dobrze nadaje
sie, jak piszesz, na tatara. Jest znacznie mniej od wolowiny
kaloryczna, jednak podobno mniej trwala i bardzo trzeba uwazac, by byla
swieza.
To Ci sie spodoba -- 6 lutego 1856 w Grand Hotelu w Pryzu wydano bankiet
konski. Szefe kuchni nazywal sie Honore de Balzac, wsrod gosci byli
Flaubert, Dumas i Edmond de Goncourt. Podano: rosol z koniny z
makaronem vermicelli, kielbasy i wedliny konskie, konine gotowana i
konine a la mode, gulasz konski, poledwice konska z grzybami, ziemnaiki
smazone na konskim loju, salate z olejem konskim (?!) oraz ciasto
(pudding?) ze szpikiem konskim aromatyzowane rumem.
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-29 10:02:39
Temat: Re: Konina
>
>
>> Z konskiej poledwicy robi sie genialnego tatara, sposob dokladnie taki jak z
>> wolowej
>> Czarek
>
Moja znajomosc koniny konczy sie na latach szkolnych...bylo to
przezwisko jednej z kolezanek...
Krysia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |