Data: 2007-10-27 14:35:53
Temat: Re: Kopytka
Od: "batory13" <b...@p...nospam.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik <e...@o...pl> napisał w wiadomości
news:4c2b.0000009f.4721e97a@newsgate.onet.pl...
> Witam
>
> Chciałem zapytać o opinie. Przygotowuję romantyczną kolacje dla
> narzeczonej i
> wybrałem kopytka w jakimś sosie nie wiem czy zbytnio to romantyczne ale
> spaghetti było już przerabiane chciałem zapytać o polecenie sosu do nich i
> o
> rodzaj wina jaki będzie do tego dania pasował i czy może być do nisch sos
> tatarski? Pozdrawiam i Proszę o opinie i sugestie
>
Oj, dawno się tak nie uśmiałam, załączam menu podobnej kolacji wydanej
akurat wczoraj przez jednego z moich przyjaciół:
Menu
kolacji przy świecach wydanej na cześć
Prześwietnej Pani Jolanty R.
przez jej
Bywszego Pierwszego i Odepchniętego
w jego prywatnej rezydencji 35 lat po rozstaniu
(26 października 2007)
Codorniu '2005 Semi-Seco
E&J Gallo Cabernet Sauvignon '2004 "Turning Leaf"
Martini Extra Dry*
Finlandia
Glenfiddich single malt 12 y.o.
Advocaat Double Chicken Bielsko-Biała*
*****
(kolejność wg głodu)
pomidorowa (krem) z ryżem
grzybowa z borowikami i domowym makaronem
*
kawior czarny (Aakerman)
łosoś wędzony w plastrach (Almar)
tuńczyk wędzony w plastrach (Almar)
cytryna
bułka
masło
*
duszone kurki (temy rencamy...) w śmietanie*
*
sztufada wołowa na dziko
własnoręczne kluseczki kładzione przysmażane
kiszogór małosolny domowy
*
oatki na antonówkach
*
kawa arabica (Lavazza)*
herbata czarna (Yunan + Lipton)
*
Old Holland, Cambozola (czosnkowa)*
*****
seks
*
seks*
*
seks
____________
* niespożywane lub nieuprawiane - z różnych przyczyn...
|