Data: 2005-08-07 20:23:18
Temat: Re: Kotlet schabowy - klasyczny
Od: "Iwona_s" <i...@T...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Kasia" <k...@i...pl> napisał w wiadomości
> Moze mi ktos podac przepis?
> Bardzo Was prosze.
Zeby uzyskac maminy smak, musisz chyba zdobyc jak najmniej "skazone"
terazniejszoscia produkty.
Wybacz - troche samochwalstwa z mojej strony...
W mieso zaopatruje sie w zaprzyjaznionej wiejskiej rzezni (mieso od
pobliskich "chlopow") - wprawdzie pare km od mojego miasta, ale warto. Mieso
i slonina (z niej smalec, ktory wytapiam) sa wysmienite.
Bulki tartej gotowej nie kupuje, tylko susze zwykle bulki i/lub dlugie
paryskie (ale nie zadne "dmuchane") i miele.
Jajka dostaje rewelacyjne, prawdziwe (!) wiejskie, ktorych zoltka maja
naturalny kolor i smak. Notabene znalazlam wreszcie smak dziecinstwa, bo
jajko jajku nierowne.
Zadnych polepszaczy smaku typu Vegeta ( i gotowych kostek ros.) nie uzywam.
--
Pozdrawiam
Iwona
// Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać / /
Cyceron
|