Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed.silweb.pl!polsl.gli
wice.pl!not-for-mail
From: "Danka" <d...@i...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Kotlety mielone - PILNE
Date: Wed, 16 Jul 2003 13:14:03 +0200
Organization: Politechnika Slaska, Gliwice
Lines: 24
Message-ID: <bf3c14$860$1@zeus.polsl.gliwice.pl>
References: <bf1seh$g1l$1@wroclaw.wro.vectranet.pl>
<4...@n...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: navicom.za.digi.pl
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1158
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1165
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:164776
Ukryj nagłówki
> Witam!Mogę podać Ci przepis na moje kotlety. pół na pół mięsa wieprzowego
i
> wołowego, 1 żółtko lub 2 w zależności od ilości mięsa, trochę ugotowanego
ryżu,
> smażoną cebulka, posiekana kapusta pekińska/ mała/, na końcu piana z
białek,
> obtaczam w bułce tartej/robię ją sama z suchych bułek bo w tej ze sklepu
jest
> zmielony chleb/, smażę na wolnym ogniu. Smacznego! Ps. oczywiście sól i
pieprz.
Już kilka razy spotkałam się, że do mielonego dodaje się smażoną cebulkę (ja
dodaję surową). Tak się zastanawiam czy wtedy mielone nie jest za tłuste??
I tak jest tłuste bo smaży się na tłuszczu no i mięso tłustawe, smażona
cebulka + jeszcze odrobina tłuszczu wydaje mi się już całkiem tłuste.
Chyba, że te kalorie warte są tego smaku? :)
Danka
--
====================================================
===========
www.Polano.pl --- Twój serwis aukcyjny. Zapraszam do odwiedzin.
====================================================
===========
|