« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2017-08-29 18:35:40
Temat: Krążki kalmarów w cieście - jak?No wiem, jak, generalnie sprawa niby prosta. Chodzi mi jednak o takie jak w
Nordfiszu, albo lepsze. Ktoś ma jakiś sprawdzony chłyt, aby były mięciutkie,
chrupiące i pyszne?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2017-08-30 10:35:37
Temat: Re: Krążki kalmarów w cieście - jak?W dniu wtorek, 29 sierpnia 2017 18:35:41 UTC+2 użytkownik i...@g...pl napisał:
> No wiem, jak, generalnie sprawa niby prosta. Chodzi mi jednak o takie jak w
Nordfiszu, albo lepsze. Ktoś ma jakiś sprawdzony chłyt, aby były mięciutkie,
chrupiące i pyszne?
Smażyć 2 razy krócej niż się wydaje, że będzie dobrze. Cudów nie ma,
po prostu ze względu na zawartość kolagenu przygotowuje się albo
bardzo krótko, albo bardzo długo:)
Pozdrawiam,
--
Karol Piotrowski
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2017-08-30 22:07:57
Temat: Re: Krążki kalmarów w cieście - jak?W dniu środa, 30 sierpnia 2017 10:35:38 UTC+2 użytkownik k...@g...com napisał:
> W dniu wtorek, 29 sierpnia 2017 18:35:41 UTC+2 użytkownik i...@g...pl napisał:
> > No wiem, jak, generalnie sprawa niby prosta. Chodzi mi jednak o takie jak w
Nordfiszu, albo lepsze. Ktoś ma jakiś sprawdzony chłyt, aby były mięciutkie,
chrupiące i pyszne?
>
> Smażyć 2 razy krócej niż się wydaje, że będzie dobrze. Cudów nie ma,
> po prostu ze względu na zawartość kolagenu przygotowuje się albo
> bardzo krótko, albo bardzo długo:)
Aha! Dzięki :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2017-09-19 20:09:40
Temat: Re: Krążki kalmarów w cieście - jak?<i...@g...pl> wrote:
> No wiem, jak, generalnie sprawa niby prosta. Chodzi mi jednak o takie jak
> w Nordfiszu, albo lepsze. Ktoś ma jakiś sprawdzony chłyt, aby były
> mięciutkie, chrupiące i pyszne?
>
Znalazłam taki oto przepis, który mnie bardzo przekonuje. W najbliższym
czasie go wypróbuję:
http://smakiszczescia.pl/danie-glowne/kalmary-panier
owane/
--
XL
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2017-10-14 00:03:54
Temat: Re: Krążki kalmarów w cieście - jak?On 2017-08-29, i...@g...pl wrote:
> No wiem, jak, generalnie sprawa niby prosta. Chodzi mi jednak o takie jak w
Nordfiszu, albo lepsze. Ktoś ma jakiś sprawdzony chłyt, aby były mięciutkie,
chrupiące i pyszne?
Piwo,woda sodowa, maka.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2017-10-15 00:35:05
Temat: Re: Krążki kalmarów w cieście - jak?Ziggi <Z...@v...you> wrote:
> On 2017-08-29, i...@g...pl wrote:
>> No wiem, jak, generalnie sprawa niby prosta. Chodzi mi jednak o takie
>> jak w Nordfiszu, albo lepsze. Ktoś ma jakiś sprawdzony chłyt, aby były
>> mięciutkie, chrupiące i pyszne?
>
> Piwo,woda sodowa, maka.
>
>
Bez jajek? Tylko to??
--
XL
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2017-10-15 01:05:09
Temat: Re: Krążki kalmarów w cieście - jak?W dniu .10.2017 o 00:35 XL <i...@g...pl> pisze:
> Ziggi <Z...@v...you> wrote:
>> On 2017-08-29, i...@g...pl wrote:
>>> No wiem, jak, generalnie sprawa niby prosta. Chodzi mi jednak o takie
>>> jak w Nordfiszu, albo lepsze. Ktoś ma jakiś sprawdzony chłyt, aby były
>>> mięciutkie, chrupiące i pyszne?
>>
>> Piwo,woda sodowa, maka.
>>
>>
>
> Bez jajek? Tylko to??
To i tak jakaś wypasiona panierka :)
Polecam próby z tempurą - mąka, lodowata woda i sól.
--
Trefniś
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2017-10-15 10:14:14
Temat: Re: Krążki kalmarów w cieście - jak?Trefniś <t...@m...com> wrote:
> W dniu .10.2017 o 00:35 XL <i...@g...pl> pisze:
>
>> Ziggi <Z...@v...you> wrote:
>>> On 2017-08-29, i...@g...pl wrote:
>>>> No wiem, jak, generalnie sprawa niby prosta. Chodzi mi jednak o takie
>>>> jak w Nordfiszu, albo lepsze. Ktoś ma jakiś sprawdzony chłyt, aby były
>>>> mięciutkie, chrupiące i pyszne?
>>>
>>> Piwo,woda sodowa, maka.
>>>
>>>
>>
>> Bez jajek? Tylko to??
>
> To i tak jakaś wypasiona panierka :)
>
> Polecam próby z tempurą - mąka, lodowata woda i sól.
>
A ta mąka na tempurę jakiej granulacji?
--
XL
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2017-10-15 11:13:06
Temat: Re: Krążki kalmarów w cieście - jak?On 2017-10-14, XL wrote:
> Ziggi <Z...@v...you> wrote:
>> On 2017-08-29, i...@g...pl wrote:
>>> No wiem, jak, generalnie sprawa niby prosta. Chodzi mi jednak o takie
>>> jak w Nordfiszu, albo lepsze. Ktoś ma jakiś sprawdzony chłyt, aby były
>>> mięciutkie, chrupiące i pyszne?
>>
>> Piwo,woda sodowa, maka.
>>
>>
>
> Bez jajek? Tylko to??
>
Mozna dodac zoltko ale niekoniecznie jak kto woli, ja np lubie dodac
sode i chlust octu dla chrupkosci.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2017-10-15 11:15:19
Temat: Re: Krążki kalmarów w cieście - jak?On 2017-10-14, Trefniś wrote:
> W dniu .10.2017 o 00:35 XL <i...@g...pl> pisze:
>
>> Ziggi <Z...@v...you> wrote:
>>> On 2017-08-29, i...@g...pl wrote:
>>>> No wiem, jak, generalnie sprawa niby prosta. Chodzi mi jednak o takie
>>>> jak w Nordfiszu, albo lepsze. Ktoś ma jakiś sprawdzony chłyt, aby były
>>>> mięciutkie, chrupiące i pyszne?
>>>
>>> Piwo,woda sodowa, maka.
>>>
>>>
>>
>> Bez jajek? Tylko to??
>
> To i tak jakaś wypasiona panierka :)
>
> Polecam próby z tempurą - mąka, lodowata woda i sól.
>
Tempura generalnie to to samo z wyjatkiem ze nie dajesz piwa tylko wode.
BTW fajnie wychodzi dajac pol na pol zwykla make i make kukurydziania.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |