Data: 2015-07-14 20:49:19
Temat: Re: Krem do tarty
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-07-14 o 19:54, Anai pisze:
> W dniu 14.07.2015 o 10:14, Trefniś pisze:
>
>> Postawiony "pod ścianą" stawiałbym jednak na sos z używanych owoców
>> (czyli bez "obcych" dodatków).
>> Niewielką ich ilość blendujemy i robimy z nich sos o konsystencji
>> beszamelu przy użyciu skrobi ziemniaczanej. Niewielką ilość, on ma
>> ledwie "zwilżać" resztę owoców, ale nie spływać!
>> Celowo używam określenia sos - to nie ma być budyń!
> Rzekłabym, że z ta mąką to raczej kisiel, a jeśli nie kisiel o
> konsystencji kisielu to...
> rzadki kisiel ;)
To tak w ramach walki o dziewiczość owoców. ;)
Ewa
|