Data: 2001-01-31 14:09:56
Temat: Re: Krem sułtański
Od: "Aleksander Kłosiewicz" <s...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Sylwia & Jurek <e...@a...com> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9549jj$6q2$...@n...tpi.pl...
>
> Użytkownik Sylwia & Jurek <e...@a...com> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisał:94kf3n$r63$...@n...tpi.pl...
> > Czy ktos z Was pamieta krem sultanski, deser, ktory kiedys podawany byl
w
> re
> > stauracjach. Lubilam to bardzo jak bylam mala. I ostatnio mi sie
> przypomnial
> > . Nie spotkalam sie z tym deserem od lat i tez nie wiem jak to zrobic.
Czy
> z
> > nacie przepis?
> >
> > Pozdrawiam
> > Sylwia
Przy odrobinie wysiłku i dobrej woli można znaleźć prawie
wszystko!!
KREM SUŁTAŃSKI :
1i 1/2 szkl.smietanki tortowej
3 łyżki cukru pudru
1op cukru waniliowego
2 łyżeczki kakao
5 dag migdałów w piórka
10dag rodzynek
10dag bezów
Ubić śmietanę pod koniec dodając cukier i waniliowy, połowę
śmietanki wymieszać z kakao. Dno salaterki wyłożyć poł,
bezów, na nie położyć warstwę kremu bez kakao posypać
połową bakalii, przykryć kremem kakaowym. Na to położyć
ozdobnie bezy i posypać resztą bakalii.
Znalazłem to w starej książce kucharskiej.
pozdr. Alex
|