Data: 2005-05-11 07:55:01
Temat: Re: Krokiety
Od: "batory" <b...@b...poczta.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Wojtas" <w.wojtas@WYTNIJ TOpost.pl> napisał w wiadomości
news:d5qb9l$cvt$1@news.onet.pl...
> Ma ktoś dobry sprawdzony przepis na krokiety nadziewane miesem...lub czyms
> co polecaćie
>
Mięso z rosołu (wołowe) przepuszczam przez maszynkę wraz z surową cebulą.
Proporcje, mniej więcej jedna średnia cebula na 30-40 deko miesa
(ugotowanego). Wkładam to na patelkę, podlewam nieco olejem i rosołem (sporo
tego rosołu). Solę, pieprzę. I na tej patelce smażo-duszę aż cebula straci
smak surowizny. W razie czego, jakby wyschło za bardzo - podlewam wodą.
I to by było nadzienie.
Zawijam je w naleśniki, nie panieruję już tych naleśników, bo my
panierowanych nie lubimy, przysmażam.
Pozdrawiam - Agnieszka
|