Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsgate.onet.p
l!niusy.onet.pl
From: w...@p...onet.pl
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Krupniok Slaski Bialy jak to sie je??
Date: 8 Jun 2003 17:18:51 +0200
Organization: Onet.pl SA
Lines: 65
Message-ID: <5...@n...onet.pl>
References: <bbv75l$1cg$01$1@news.t-online.com>
NNTP-Posting-Host: newsgate.test.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.onet.pl 1055085531 12223 192.168.240.245 (8 Jun 2003 15:18:51 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 8 Jun 2003 15:18:51 GMT
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 62.233.233.58, 213.180.130.12
X-User-Agent: Mozilla/4.7 [pl] (Win98; I)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:159216
Ukryj nagłówki
Nie wiem jak to jest możliwe... Zbyt duży płomień pod patelnią? Ponastrzykiwane
wodą? Czy one były w naturalnych jelitach? Mam nadzieje, ze tak... Naprawdę nie
rozumiem :-( Nie mialy prawa! Taka jest procedura przygotowywania gotowych
już surowych śląskich krupnioków. Naprawdę bardzo, bardzo mi przykro. Mam
jedynie nadzieję, że nie było rannych...
Pozdrawiam
zasmucony Wok :-( :-( :-(
> witam
>
> zrobilismy wedlug twojego przepisu i te Kielbaski " Eksplodowaly nam na
> patelni" chyba nic z tego nie bendzie :-(
>
> <w...@p...onet.pl> schrieb im Newsbeitrag
> news:56ff.0000031d.3ee0d05b@newsgate.onet.pl...
> > To nie masz wyjścia i musisz zastąpić innym tłuszczem, choćby olejem. A
> > najlepiej wstrzymajcie się do jutra, kupcie trochę słoninki... :-)
> >
> > Pozdrawiam i miłego wieczoru!
> > Wok
> >
> > > one sa juz chyba obgotowane
> > > dzieki za odpowiedz, a sloniny nie mamy :-(
> > >
> > > <w...@p...onet.pl> schrieb im Newsbeitrag
> > > news:56ff.000002f5.3ee0c56a@newsgate.onet.pl...
> > > > > Witam.
> > > > >
> > > > > Bylem dzisiaj w Slubicach i kupilem Krupniok Slaski Bialy ale my nie
> > > wiemy
> > > > > ´jak to sie je?? Mamy to gotowc, smazyc?
> > > > >
> > > > > Pa
> > > > >
> > > > >
> > > > >
> > > > >
> > > >
> > > > Generalnie i jedno i drugie. Nie wiem czy są one surowe czy już
> > > obgotowane.
> > > > Proponuję delikatnie je obgotować paręnaście minut na delikatnym ogniu
> bez
> > > > przykrycia tak aby leciutko "pykały". następnie nieco osusz, wrzuć na
> > > słoninę
> > > > (pytanie, czy masz słoninę...) i obsmaż na rumiano. Smacznego!!!
> > > >
> > > > Pozdrawiam
> > > > Wok
> > > >
> > > > --
> > > > Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
> > >
> > >
> >
> >
> > --
> > Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
>
>
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|