Data: 2004-06-22 13:42:42
Temat: Re: Kruszonka
Od: p...@a...pl
Pokaż wszystkie nagłówki
> witajcie
>
> powiedzcie mi prosze jak zrobić dobrą kruszonke na cieście np.na szarlotce
> lub takim sezonowym z wiśniami lub porzeczkami , taką żeby była jak na
> maślanych bułkach kupowanych w piekarni :))
>
> ja robiłam zawsze z tego samego kruchego ciasta co spód placka ale zawsze
> się spieka i wychodzą takie suche skwarki blee, moze coś jeszcze trzeba
> dodać żeby wyszła wilgotna ?
>
Ja robie wg receptury mojej babci: maslo+maka+cukier w takich proporcjach zeby
bylo zlepione, ale nie zbyt maslane. Zazwyczaj zaleca sie cukier puder, ale ja
wole zwykly. W przyplywie dobrego humoru czasem daje wiorki kokosowe do kruszonki.
Pozdrawiam
Platynka
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|