Data: 2001-07-18 05:22:44
Temat: Re: Kto podrzuci mi przepis na pikantną zupę rybną??
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los)
Pokaż wszystkie nagłówki
Waldemar Krzok <w...@z...fu-berlin.de> wrote:
> > Najgenialniejsza upa rybna to węgierska Halaszle ( z
> > karpia). Jest pikantna i o ile się ją dobrze doprawi ma
> > charakter. Przepis krązy" po grupie od pewnego z Panów.
> > Jeżeli ktoś ma pelną wersję to polecam ( ewent. szperanie w
> > archiwum).
> Muszę poszukać w domu, ale o ile mnie sclerosis kompletnie nie dowali",
> to halaszle jest nie z karpia (znaczy nie tylko) ale z różnych gatunków
> ryb s"odkowodnych.
> Jak kogoś interesuje, to przepiszę, ale dopiero pojutrze.
>
> Waldek
Halaszle najczesciej robi sie z karpia, czasami z suma. Na wywar do
halaszle mozna natomiast uzyc takze drobnych karasi, plotek czy leszczy.
Wladyslaw
|