Data: 2002-11-24 00:02:15
Temat: Re: Kuchnia japonska - jeszcze o ryzu
Od: "Adam" <a...@s...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Oczywiscie ryz na sypko równiez w Japonii istnieje i jadlem go bez trudu.
Wystarczy gdy doda sie wieksza ilosc tluszczu, wtedy ziarna sie rozdzielaja.
Pamietajmy, ze ryz je sie z czarek, mozna trzymac czarke przy ustach i
nagarniac ryz
bezposrednio po przechyleniu czarki - to bardzo popularna w Azji technika
:-)
Uzytkownik "W. Stempniewicz" <w...@t...de> napisal w wiadomosci
news:aro8ks$84m$01$1@news.t-online.com...
> Wlasnie zobaczylem posting z prosba o sypki ryz - przy kuchni japonskiej
> (ale tez innych kuchniach azjatyckich) nie wolno Wam gotowac ryzu na
> sypko!!!! Zaproszony Japonczyk, zalamalby sie, probujac nabrac sypki ryz
> paleczkami!!!
>
>
|