Data: 2003-11-19 10:20:46
Temat: Re: Kulebiak i jego zdjecie
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 19 Nov 2003 11:15:50 +0100, r...@g...faurecia.com
(RECEPTION) wrote:
>> -----Original Message-----
>> From: Krysia Thompson [mailto:K...@h...fsnet.co.uk]
>>
>> p.s. a kulebiaka to ja robilam jako kurcze w sosie smietanowym
>> gestym bardzo , malo tego sosu, ja tam swoje dodatki nie
>> przewidziane wprzepisie dalam - smazone plasterki boczku,
>> pieczarki i cebula - zawiniete w walek ciasta kartoflanego. taki
>> sam zrobilam z kapusta z grzybami. ten drugi sie nieco rozlatal,
>> ale ten smak.....
>
>w kartoflanym ciescie? to znaczy jak do kopytek?
>bo ja upieklam kiedys takiego drozdzowego z farszem
>kapusciano-grzybowym. Wierzch posmarowany rozbeltanym jajkiem,
>a na talerzu calosc polewana sosem z pieczeni.
>JEZU JAKIE TO DOBRE JEST! =)
>mama pomagala, bo sporo roboty jednak z takim kulebiakiem,
>
>s...@c...pl
>s...@o...pl
>-----------------------------------
>i am your deathstar :: blow me away
takie kopytkowe. i tez trzeba pomazac jajem po wierzchu...
trys
K.T. - starannie opakowana
|