Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!feedme.news.mediaway
s.net!news.tele.dk!news.tele.dk!small.news.tele.dk!eusc.inter.net!newsfeed01.su
l.t-online.de!newsmm00.sul.t-online.com!t-online.de!news.t-online.com!not-for-m
ail
From: waldemar z domu <w...@t...de>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Kurczaczek:) bylo: Re: PILNE!!!!!!!!!
Date: Sun, 27 Oct 2002 18:25:14 +0100
Organization: w domu
Lines: 34
Message-ID: <aph7hq$te5$05$1@news.t-online.com>
References: <apgsgc$k2q$06$1@news.t-online.com> <B9E1CB93.545%goniaj@astagor.net>
<aph6m8$eak$02$1@news.t-online.com>
Reply-To: w...@t...de
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8Bit
X-Trace: news.t-online.com 1035739515 05 30149 uAt4bVHXSGa37G 021027 17:25:15
X-Complaints-To: a...@t...com
X-Sender: 5...@t...net
User-Agent: KNode/0.7.1
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:131869
Ukryj nagłówki
Irek Zablocki wrote:
>> Ireczku Kochany, a mnie bys nie podal? Mam kurczaczka albowiem, a pomyslu
>> nie mam:( Lubie czosneczek:)
>> W zamian moge publicznie oglosic kaczke z jablkami, inna niz wszystkie
>> kaczki z jablkami:) Ale to jutro, bo dzis sie dopiero produkuje i nie
>> wiem jeszcze, jaki efekt uzyskam...
>> Pozdrawiam
>> Gosia
>>
> 8 dolnych czesci ud kurzenczych, czyli nie cale uda a tylko ta kosc albo
> kurczak w czesciach pomazac dwoma lyzkami oliwy z oliwek i wlozyc do
> brytwanny. 2 lub 3 lodygi selera naciowego pokroic na 2 cm kawalki. Dodac
> !UWAGA! 2 glowki nieobieranego czosnku, czyli ok 40 zabkow!!! Oczywiscie
> zabki czosnku nalezy dodawac pojedynczo ze lupinami. Pol filizanki bialego
> wina zmieszac z sokiem jednej cytryny, pieprzem Cayenne lub sosem Tabasco,
> posiekanymi ziolami(pietruszka i lebiodka). Sosem tym polac mieso i
> jeszcze raz skropic 3 lyzkami oleju.
> Piec 25-30 min. pod przykryciem w nagrzanym do 175° piekarniku. Nastepnie
> bez przykrywki przy 200° 15 min.
>
> Wyobrazasz sobie milosne igraszki po takiej kolacji?
ja mam podobną wersję, było już kilka lat temu w Stiftung Warentest i już
robiłem parę razy. Tam były cztery nogi kurczaka (kompletne, jak ze sklepu)
i cztery czosnki (główki). Reszta prawie tak samo, tylko tego wina nie było
i ja nie daję. Ten czosnek w łupinach trochę moderuje anty-wampirskie
efekty. Robiłem tak, a także obrany czosnek. Jakoś mi lepiej smakowało.
Obie wersje polecam raczej na piątek wieczór. Sobotę i niedzielę spędzić
najlepiej z ukochaną samotnie.
Waldek
|