From: "< Mariusz K. >" <m...@d...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <9pd66o$5to$1@news.tpi.pl> <2...@m...aol.com>
Subject: Re: Kurczak jak z KFC?
Date: Wed, 3 Oct 2001 09:03:56 +0200
Lines: 48
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
NNTP-Posting-Host: pn149.olesnica.sdi.tpnet.pl
X-Original-NNTP-Posting-Host: pn149.olesnica.sdi.tpnet.pl
Message-ID: <3bbab838$1@news.vogel.pl>
X-Trace: news.vogel.pl 1002092600 pn149.olesnica.sdi.tpnet.pl (3 Oct 2001 09:03:20
+0200)
X-Complaints-To: U...@n...vogel.pl
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!newsfeed.trzebnica.net!news.trzebnica.net!news.k.pl!news.vogel.p
l!nnrp
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:72729
Ukryj nagłówki
A moze nasz (znacie) przepis na Coleslaw?
Ten kupowany tak nie skamuje jak w KFC.
W ogole to nie wiem czemu sie wszyscy czepiaja KFC
Jak ktos chce to je robale, zaby i inne zyjatka, jak kto s chce to je zupe
mleczna,
inni wola kurczaka z KFC czy McFisha...
Jak ktos znal przepis na prawidziwego Coleslawa to zapraszam na priva
(za duzo tu "smakoszy" od ...)
MK
Użytkownik Lilibell555 <l...@a...com> w wiadomooci do grup
dyskusyjnych napisał:2...@m...aol.com.
..
> >Bardzo proszę o przepis, jak przyrządzić kurczaka w panierce, by
> >smakował jak w KFC.
> >Bardzo go lubię, lecz mieszkam 60km do najbliższego amerykańskiego
kurczka.
> >
> >Pozdrawiam.
> >Jakub Pierzgalski
> >k...@w...pl
>
> No to jakesmy juz bezpiecznie sie schronili w Cafe Za Slupem to mozesz
> sprobowac taki przepis na dwa funty kurczaka bierze sie 1 quart wody
(przelicz
> sobie na polskie miary to)i trzy lyzki soli.Miesza sie sol z woda i moczy
> kurczakowe czesci przez jakas godzine.
> Dalej potrzebujesz jedno jajo,niecala szklamke mleka,tak z poltorej
szklanki
> maki,lyzeczke MSG !,sporo pieprzu i sol do smaku.Jajko sie roztrzepuje i
miesza
> z mlekiem.Oddzielnie sie miesza make,sol,pieprz i MSG.Kurczaka sie osusza
ze
> slonej wody i sie go panieruje w suchym,potem do mokrego i jeszcze raz w
> suche.Smazy sie na rozgrzanym oleju sojowym. Uff.Ja musze sie przyznac,ze
go
> jeszcze nigdy nie zrobilam bo nie mam MSG i jakos tozlowrogo brzmi.Jadlam
u
> kogos od kogo wlasnie jest przepisik i bylo calkiem calkiem nawet.Nie moja
reka
> wsypala MSG!No to tyle.Dobrze,ze w Cafe szyby kuloodporne jak kamieniami
beda
> rzucac.Albo lepiej jajami.Zgnilymi.Pomidorami tez.
> Dot spod stolika
|