« poprzedni wątek | następny wątek » |
21. Data: 2012-12-13 05:49:46
Temat: Re: Kurczak odchodzący od kościW dniu 2012-12-12 22:13, Ikselka pisze:
>>>>>> Mięso najpierw mięknie, a potem twardnieje.
>>>>>
>>>>> Dokładnie. Podczas obróbki cieplnej mięsa (pieczenia, gotowania) występują
>>>>> trzy fazy - mięknięcia, twardnienia i znowu mięknięcia. Ta trzecia faza
>>>>> wymaga długiego czasu obróbki. Kiedyś tłumaczył to w tv kucharz bardzo
>>>>> znanego hotelu.
>>>>
>>>> Już widzę przypadka piekącego kurczaka 16 godzin :D
>>>
>>> Nie było mowy o ZA DŁUGIM czasie obróbki.
>>
>> Nie było też mowy o braku galopującej wyobraźni i poczucia humoru.
>> (wstawić emotek wg uznania)
>
> Naprawdę uważasz uwagę o 16 godzinach za dobry dowcip?
>
Biorąc pod uwagę poprzednią dyskusję o czasie marynowania kurzych piersi
- tak.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
22. Data: 2012-12-13 18:21:16
Temat: Re: Kurczak odchodzący od kościDnia Thu, 13 Dec 2012 06:49:46 +0100, Aicha napisał(a):
> W dniu 2012-12-12 22:13, Ikselka pisze:
>
>>>>>>> Mięso najpierw mięknie, a potem twardnieje.
>>>>>>
>>>>>> Dokładnie. Podczas obróbki cieplnej mięsa (pieczenia, gotowania) występują
>>>>>> trzy fazy - mięknięcia, twardnienia i znowu mięknięcia. Ta trzecia faza
>>>>>> wymaga długiego czasu obróbki. Kiedyś tłumaczył to w tv kucharz bardzo
>>>>>> znanego hotelu.
>>>>>
>>>>> Już widzę przypadka piekącego kurczaka 16 godzin :D
>>>>
>>>> Nie było mowy o ZA DŁUGIM czasie obróbki.
>>>
>>> Nie było też mowy o braku galopującej wyobraźni i poczucia humoru.
>>> (wstawić emotek wg uznania)
>>
>> Naprawdę uważasz uwagę o 16 godzinach za dobry dowcip?
>>
> Biorąc pod uwagę poprzednią dyskusję o czasie marynowania kurzych piersi
> - tak.
Hmmm, nie obserwowałam. Kurzęcina nie jest u mnie w poważaniu - ta
sklepowa, oczywiście.
--
XL Wartością jest autentyczność wnętrza - warto być nawet chamem, ale
takim, żeby każdy szukał twego towarzystwa.
(by XL)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
23. Data: 2012-12-13 23:57:07
Temat: Re: Kurczak odchodzący od kościW dniu 2012-12-10 08:31, case pisze:
> Upiekłem ostatnio kilka udek w rękawie w 200stC przez 1,5h z termoobiegiem,
> ale mięso dość mocno przylegało do kości.
> Natomiast zdarzało mi się jadać kurczaka, w którym mięso odchodziło od
> kości dosłownie po szturchnięciu widelcem.
> To kwestia czasu pieczenia, temperatury czy może czegoś innego?
> Czy ktoś może zaobserwował u siebie jakąś zależność?
Obsmaz wczesniej mieso. CO z tego, ze pieczesz w rekawie jak traci ono
wszystkie soki, wysycha i przywiera do kosci.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
24. Data: 2012-12-14 06:50:08
Temat: Re: Kurczak odchodzący od kościW dniu 2012-12-14 00:57, Grzegorz Prędki pisze:
> W dniu 2012-12-10 08:31, case pisze:
>> Upiekłem ostatnio kilka udek w rękawie w 200stC przez 1,5h z
>> termoobiegiem,
>> ale mięso dość mocno przylegało do kości.
>> Natomiast zdarzało mi się jadać kurczaka, w którym mięso odchodziło od
>> kości dosłownie po szturchnięciu widelcem.
>> To kwestia czasu pieczenia, temperatury czy może czegoś innego?
>> Czy ktoś może zaobserwował u siebie jakąś zależność?
>
> Obsmaz wczesniej mieso. CO z tego, ze pieczesz w rekawie jak traci ono
> wszystkie soki, wysycha i przywiera do kosci.
Chyba po to wymyślono rękaw, żeby właśnie nie brudzić naczyń, a nie po
to, żeby trzeba było brudzić jeszcze dodatkowe.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
25. Data: 2012-12-14 07:48:54
Temat: Re: Kurczak odchodzący od kościW dniu 2012-12-14 07:50, case pisze:
> Chyba po to wymyślono rękaw, żeby właśnie nie brudzić naczyń, a nie po
> to, żeby trzeba było brudzić jeszcze dodatkowe.
>
Rękaw żeby nie brudzić naczyń, ciekawe, naprawdę ciekawe.
Ty chyba z rodzinką nawet prosto z rękawa wsuwacie i to łapami.
No żeby nie brudzić naczyń.Potem kupa do rękawa i wszystko lśni.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
26. Data: 2012-12-14 08:35:28
Temat: Re: Kurczak odchodzący od kości
> Chyba po to wymyślono rękaw, żeby właśnie nie brudzić naczyń, a nie po
> to, żeby trzeba było brudzić jeszcze dodatkowe.
>
Raczej nie po to.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
27. Data: 2012-12-14 08:52:34
Temat: Re: Kurczak odchodzący od kościW dniu 2012-12-14 08:48, Dawid pisze:
> W dniu 2012-12-14 07:50, case pisze:
>
>> Chyba po to wymyślono rękaw, żeby właśnie nie brudzić naczyń, a nie po
>> to, żeby trzeba było brudzić jeszcze dodatkowe.
>>
> Rękaw żeby nie brudzić naczyń, ciekawe, naprawdę ciekawe.
> Ty chyba z rodzinką nawet prosto z rękawa wsuwacie i to łapami.
> No żeby nie brudzić naczyń.Potem kupa do rękawa i wszystko lśni.
Skojarzenie typowe dla środowiska.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
28. Data: 2012-12-14 09:45:04
Temat: Re: Kurczak odchodzący od kości
"case" <c...@u...news> schrieb im Newsbeitrag
news:50cae8cf$0$1318$65785112@news.neostrada.pl...
>W dniu 2012-12-14 08:48, Dawid pisze:
>> W dniu 2012-12-14 07:50, case pisze:
>>
>>> Chyba po to wymyślono rękaw, żeby właśnie nie brudzić naczyń, a nie po
>>> to, żeby trzeba było brudzić jeszcze dodatkowe.
>>>
>> Rękaw żeby nie brudzić naczyń, ciekawe, naprawdę ciekawe.
>> Ty chyba z rodzinką nawet prosto z rękawa wsuwacie i to łapami.
>> No żeby nie brudzić naczyń.Potem kupa do rękawa i wszystko lśni.
>
> Skojarzenie typowe dla środowiska.
Sam jebnąłeś jak łysy w stół i jeszcze pyszczysz...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
29. Data: 2012-12-14 11:09:14
Temat: Re: Kurczak odchodzący od kościW dniu 2012-12-14 10:45, Andy Niwinski pisze:
>
> "case" <c...@u...news> schrieb im Newsbeitrag
> news:50cae8cf$0$1318$65785112@news.neostrada.pl...
>> W dniu 2012-12-14 08:48, Dawid pisze:
>>> W dniu 2012-12-14 07:50, case pisze:
>>>
>>>> Chyba po to wymyślono rękaw, żeby właśnie nie brudzić naczyń, a nie po
>>>> to, żeby trzeba było brudzić jeszcze dodatkowe.
>>>>
>>> Rękaw żeby nie brudzić naczyń, ciekawe, naprawdę ciekawe.
>>> Ty chyba z rodzinką nawet prosto z rękawa wsuwacie i to łapami.
>>> No żeby nie brudzić naczyń.Potem kupa do rękawa i wszystko lśni.
>>
>> Skojarzenie typowe dla środowiska.
>
> Sam jebnąłeś jak łysy w stół i jeszcze pyszczysz...
Nomenklatura i zastosowanie łysej pały iście godne kuchmistrza.
Normalnie, aż pałka mięknie...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
30. Data: 2012-12-14 16:26:23
Temat: Re: Kurczak odchodzący od kości
"case" <c...@u...news> schrieb im Newsbeitrag
news:50cb08d6$0$1214$65785112@news.neostrada.pl...
>W dniu 2012-12-14 10:45, Andy Niwinski pisze:
>>
>> "case" <c...@u...news> schrieb im Newsbeitrag
>> news:50cae8cf$0$1318$65785112@news.neostrada.pl...
>>> W dniu 2012-12-14 08:48, Dawid pisze:
>>>> W dniu 2012-12-14 07:50, case pisze:
>>>>
>>>>> Chyba po to wymyślono rękaw, żeby właśnie nie brudzić naczyń, a nie po
>>>>> to, żeby trzeba było brudzić jeszcze dodatkowe.
>>>>>
>>>> Rękaw żeby nie brudzić naczyń, ciekawe, naprawdę ciekawe.
>>>> Ty chyba z rodzinką nawet prosto z rękawa wsuwacie i to łapami.
>>>> No żeby nie brudzić naczyń.Potem kupa do rękawa i wszystko lśni.
>>>
>>> Skojarzenie typowe dla środowiska.
>>
>> Sam jebnąłeś jak łysy w stół i jeszcze pyszczysz...
>
> Nomenklatura i zastosowanie łysej pały iście godne kuchmistrza.
> Normalnie, aż pałka mięknie...
>
Ty, załóż sobie ten rękaw na głowę, to nie tylko przed brudnymi naczyniami
ochroni, ale też przed twoimi mądrościami...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |